Top
  >  Familie   >  Kerstcadeaus voor kinderen


De Sinterklaascadeaus zijn nog maar net uitgepakt en de kerstcadeaus moeten alweer worden ingepakt. Maar wat moet je de kinderen dit jaar weer geven? Deze tips voor kerstcadeaus voor kinderen brengen uitkomst voor als je het zelf even niet meer weet.

Voor kinderen is de maand december extra leuk omdat ze in deze maand altijd een heleboel cadeautjes krijgen.  Maar voor de vrouwen die de cadeaus in kopen, is het een stuk lastiger want op een gegeven moment is je inspiratie gewoon op. Met deze tips lukt het je waarschijnlijk wel een origineel en leuk kerstcadeau voor kinderen te kopen!


Babyspeelgoed
Een baby kun je natuurlijk niet hetzelfde speelgoed geven als een peuter of een kleuter. Dit speelgoed is leuk, leerzaam en speciaal voor baby’s.


Gezelschapsspelletjes
Samen Monopoly, Levensweg of Mens-erger-je-niet spelen is altijd erg gezellig. Maar naast de bekende gezelschapsspelletjes zijn er ook nog andere spellen. Zoals het spelletje Jenga, waarbij het de bedoeling is dat je stenen uit de toren haalt zonder dat de toren omvalt of instort.


Dvd’s
Nu het weer slechter wordt, zitten je kinderen meer binnen en gaan ze zich sneller vervelen. Maar met deze kinderfilms op dvd houd je de kinderen gemakkelijk bezig.


Knuffels en poppen
Meisjes houden er erg van om met een knuffel of pop te spelen, maar er zijn ook speciale poppen voor jongens. De meeste meisjes kunnen zich uren vermaken met een Barbiepop en de jongens spelen graag met een Bob de Bouwer pop.


Puzzels
Voor kleine kinderen zijn er speciale puzzels van hout. Deze bestaan uit ongeveer zeven onderdelen die de kinderen op hun plek moeten leggen. Als de kinderen ouder zijn, kun je kiezen voor een puzzel die meer stukjes bevat en dus lastiger is.


Knutselcadeaus
Knutselen is leuk en leerzaam. Stiften, vouwblaadjes, lijm, gekleurde pennen en gekleurd karton zijn daarom de ideale kerstcadeautjes voor onder de boom. Met klei kunnen de kinderen ook al hun creativiteit kwijt.


Consuls en spellen
De spelcomputers van tegenwoordig zorgen niet alleen voor een heleboel plezier, maar leren je kind ook nog iets bij. Daarom kan het echt geen kwaad je kind een Nintendo Wii of DS cadeau te geven. Als ze al een spelcomputer hebben, kun je natuurlijk ook een leerzaam spel onder de kerstboom leggen.


Bouwspeelgoed
Dankzij het speciale bouwspeelgoed is de kans groot dat je kind straks net zo goed kan bouwen als Bob de Bouwer.  Voor de jongere kinderen kun je het beste voor Duplo kiezen, maar voor de iets oudere kinderen is Lego leuker.


Kleding
Voor het geval je echt niets anders kunt verzinnen of als het kind al alles heeft, dan kun je ook altijd nog kleding geven als kerstcadeau. Een broekje, shirtje of jurkje zijn ontzettend leuk om te geven, maar sokjes of een slabbetje kun je natuurlijk ook aan een baby geven.