Top
  >  Lifestyle   >  Kies de juiste personal trainer


Hoe staat het eigenlijk met die goede voornemens, die je met het begin van het nieuwe jaar zou gaan invoeren? Bijvoorbeeld dat je meer zou gaan sporten, is dat gelukt tot nu toe? Is je antwoord op deze vraag nee, dan moet je misschien de hulp inschakelen van een personal trainer.

Een personal trainer is de perfecte manier om te dienen als een stok achter de deur, bij jouw pogingen om te gaan sporten. Ook is hij of zij gespecialiseerd in het samenstellen van een sportschema wat speciaal op jou is afgestemd, zodat je binnen de kortste keren van je probleemgebieden af bent. Om te zorgen dat je de juiste personal trainer vindt, staan hieronder een aantal tips.

1. Kwalificaties
Een personal trainer moet in het bezit zijn van een certificaat, zodat hij of zij de bevoegdheid en professionaliteit heeft die voor een personal trainer nodig zijn. Het is namelijk belangrijk dat je deze zekerheid hebt, want je wilt niet een blessure oplopen die voorkomen had kunnen worden.

2. Uiterlijk
Een gezond en fit uiterlijk is essentieel om te hebben als personal trainer. Hij of zij is tenslotte een wandelende reclame voor zichzelf. Heeft de personal trainer een lichaam om jaloers op te worden, dan weet je dat het goed zit. Maar is hij of zij zelf ook wel toe aan een flinke work-out, dan kun je beter verder zoeken naar een personal trainer die wel een geloofwaardig voorbeeld is.

3. Doelen bepalen
De personal trainer moet het met je hebben over het vaststellen van doelen. Zodat jullie hiernaartoe kunnen werken en hij of zij jou kan motiveren om deze te halen. Hoe jij deze doelen het beste kan bereiken moet ook ter sprake komen, zodat je weet wat je kan verwachten en wat je gaat doen. 

4. Professionaliteit
Professioneel gedrag is zeker van belang bij een personal trainer. Hij of zij moet op de afgesproken tijden aanwezig zijn, aangezien je waarschijnlijk per uur betaald. Tijdens de sessie moeten jullie niet gestoord worden doordat zijn of haar gsm afgaat, want alle aandacht moet op jou gevestigd zijn. Let er ook op dat de personal trainer je niet op een ongewenste manier aanraakt, waardoor je je niet meer op je gemak voelt. 

5. Regelmatige updates
De trainer moet regelmatig een fitness test met je uitvoeren, om te kijken hoe de vorderingen verlopen. Er wordt dan gekeken naar je conditie en of deze verbeterd is, zijn bepaalde doelen al behaald, wat kan er in het sportschema worden aangepast en hoe staat het met je algemene levensstijl.

6. Specialisatie
Elke personal trainer heeft een specialisatie, zoals het kweken van spieren, verbeteren van de conditie of het kwijtraken van gewicht. Zorg dat je weet welke op jou van toepassing is, zodat deze aansluit bij wat dat jij nodig hebt. Dan kan de personal trainer ervoor zorgen dat het je het gewenste resultaat zult behalen.