Top
  >  Familie   >  Kinderen opgevoed door dieren


Voor velen lijkt het grootgebracht worden door apen en wolven iets wat alleen in Tarzan en The Jungle Book voorkomt. Toch is dit realistischer dan je denkt, kijk maar eens naar de volgende verhalen van kinderen die zijn opgevoed door dieren.

Het is verbazingwekkend, maar toch zijn er verschillende verhalen te vinden over kinderen die zijn grootgebracht door dieren als apen en wolven. Hoewel dit natuurlijk bizarre omstandigheden zijn voor een kind om in op te groeien, brachten de meeste het er bij hun ouders of tussen de mensen niet beter vanaf.

Opgevoed als wolfskinderen

Een bekend verhaal is dat van de Indiaanse meisjes Kamala en Amala, ook wel de wolfskinderen genoemd. In 1920 werden zij door de predikant Joseph Amrito Lal Singh gevonden. De meisjes, rond de 3 en 8 jaar, zouden volgens de man met een wolvenfamilie hebben geleefd. Hij heeft hen lange tijd geobserveerd en hield daarover ook een dagboek bij. Pas jaren later bleek het een verzonnen verhaal en er wordt door vele wetenschappers gezegd dat de meisjes waarschijnlijk autistisch waren.

Spelen tussen de geiten

In juni dit jaar werd een shockerend bericht bekend gemaakt, over een 2-jarig jongetje dat speelde en sliep tussen de geiten. Dit kwam doordat zijn moeder hem had opgesloten in één kamer met deze boerderijbeesten. De peuter werd door de maatschappelijke dienstverlening gered. Daarna probeerden artsen het kind te laten wennen aan leven in normale menselijke omstandigheden, maar dit ging niet zo gemakkelijk. Het jongetje was na de tijd bij de geiten namelijk erg bang voor volwassen en weigerde om in een bed te slapen.

Leven als katten en honden

Een leven waarin je behandeld wordt op dezelfde manier als katten en honden is voor vrijwel iedereen moeilijk voor te stellen. Toch overkwam het de 5-jarige Natasha uit Siberië. Het meisje leefde in een ruimte met heel wat honden en katten. Zij werd door haar vader niet veel anders behandeld dan de huisdieren en at uit een voederbak. Ook wist Natasha niet beter dan te communiceren via gesis en geblaf. Toen de autoriteiten haar uit deze onmenselijke situatie redden, was de vader van het kind nergens te bekennen en is zij naar een weeshuis gebracht.

Opgevoed door apen

Marina Chapman uit Engeland beweerd dat zij op 5-jarige leeftijd werd ontvoerd en vervolgens achtergelaten in de Colombiaanse jungle. Voor een jaar of 5 leefde zij in de wildernis, waar ze werd opgevangen door een groep kapucijnapen. Deze leerden Marina hoe zij vogels en konijnen kon vangen met haar blote handen, waardoor ze in staat was om te overleven. Uiteindelijk is zij gevangen genomen door een stel jagers en verkocht aan een bordeel, waar ze later weer uit ontsnapte. Vandaag de dag leeft Marina Chapman weer vredig tussen de mensen en heeft ze zelfs een boek geschreven over haar Tarzan-achtige ervaring.

In leven gehouden door straatkatten

In de winter van 2008 werd door de Argentijnse politie een op straat achtergelaten kindje gevonden, dat omringd was door katten. De diertjes hielden het 1-jarige jongetje warm door bovenop hem te liggen. Ook probeerden zij de viezigheid van het kindje af te likken en scheen dat de straatkatten hem zelfs te eten gaven. Later bleek dat het jongetje toebehoorde aan een dakloze man. Deze vertelde dat hij zijn zoontje kwijt was geraakt tijdens het zoeken naar karton dat hij kon verkopen.

Opgevangen door wilde honden

Een ander bizar verhaal is dat van een 10-jarige jongetje uit Chili. Het kind werd in 2001 gevonden, nadat hij misschien wel meer dan 2 jaar met een roedel wilde honden had geleefd. De 10-jarige bleek op jonge leeftijd in de steek gelaten door zijn familie en weggelopen van het tehuis. De dieren hielpen hem bij het zoeken naar voedsel en soms dronk het jongetje zelfs bij een van de vrouwtjes honden. Dit was een duidelijke verklaring voor het feit dat hij een roedel wilde honden tekenende toen de politie hem naar zijn ouders vroeg.