Top
  >  Familie   >  Kinderzitjes zijn 2 keer viezer dan een toilet

Kinderzitjes zijn twee keer viezer dan een toilet
Dat kinderen een zwijnenstal van je auto kunnen maken, is bij de meeste ouders wel bekend. Maar wist je ook dat kinderzitjes in de auto gemiddeld 2 keer zoveel bacteriën bevatten dan een toilet?

Uit een onderzoek van de universiteit van Birmingham is gebleken dat autostoeltjes voor kinderen 2 keer zoveel riskante bacteriën en schimmels bevatten dan het toilet. Onderzoekers namen monsters van de zitjes en vonden maar liefst 100 potentieel gevaarlijke bacteriën en schimmels op elke vierkante meter. Op dezelfde oppervlakte van een toilet zitten doorgaans 50 bacillen. Onder de gevonden bacteriën waren er een aantal die ziekten zoals salmonella en E. coli kunnen veroorzaken.

Overigens is de auto sowieso niet de meest gezonde plek. In de voertuigen werden meer gevaarlijke micro-organismen aangetroffen dan op welke plaats dan ook in een gemiddelde woning. De beenruimte in een auto is verreweg de meest vieze plek. Deze ruimte huisvest per vierkante centimeter 1.000 bacteriën.

Auto’s zijn net een vuilnisbelt

Kinderzitjes zijn twee keer viezer dan een toilet 2
Veel auto’s zijn zo smerig omdat ze slechts een paar keer per jaar worden schoongemaakt. “Veel mensen rijden rond in een voertuig dat op een vuilnisbelt lijkt, zonder dat ze zich bewust zijn van potentiële gevaren. De bacteriën kunnen zich makkelijk verspreiden door een rommelige auto. Vooral als je eet in je auto en rommel en eten achterlaat”, laat veiligheidsexpert Mark Griffiths weten.

Foto P.Kuiper