Top
  >  Algemeen   >  Kleuter neemt pistool mee naar school
d


Op een basisschool in het Amerikaanse Houston heeft maandag een 6-jarig kind een geladen pistool meegenomen. Door een ongeluk zijn 3 kinderen gewond geraakt toen het pistool af ging.

De jongen had het pistool van huis meegenomen en in zijn zak gestopt. Toen hij in de kantine ging zitten, viel het geladen pistool per ongeluk uit zijn zak en ging af. Zelf raakte hij gewond doordat de kogel hem in zijn been raakte. Ook raakte een jongen en meisje van 5 jaar gewond, bij hen kwamen de verwondingen door rondvliegende scherven. Dit meldt de New York Times.

We kunnen van geluk spreken dat de kinderen niet erg gewond zijn geraakt, met lichte verwondingen zijn ze door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. Er is één schot afgevuurd, waardoor er gelukkig niet meer kinderen gewond zijn geraakt.

Over de straf van de 6-jarige jongen wordt nog gesproken. Het kan zo zijn dat hij voor 180 dagen naar een andere school wordt gestuurd. Het lijkt mij geen passende straf, omdat je daar het probleem niet mee verhelpt. Het zou misschien beter zijn als er wordt gekeken naar de wapenvergunning van de ouders. Wapens moeten sowieso niet op een plek liggen waar kinderen ze kunnen vinden.