Top
  >  Familie   >  Kwart van de kinderen helpt niet mee in huishouden


Veel kinderen zijn tegenwoordig verwend. Vroeger moesten wij onze ouders nog helpen met afwassen, stofzuigen en opruimen, maar tegenwoordig hoeft een kwart van de kinderen tussen de 5 en 16 jaar niets meer te doen in het huishouden.

Uit een Britse enquête is gebleken dat ouders hun kinderen erg matsen in het huishouden. Kinderen tussen de 5 en 16 jaar helpen nog geen 2 uur per week in het huishouden. 1 op de 5 kinderen die helpen, ruimen alleen hun eigen kamer op. Een kwart hoeft helemaal geen klusjes te doen. De ouders van deze generatie moesten vroeger wel meehelpen in het huishouden en deden dit ongeveer 4 uur per week.

Lindsey Taylor van Vileda, het merk die het onderzoek heeft uitgevoerd, ziet een groot verschil tussen de generaties. “Niet alleen moeten ze minder tijd besteden aan klusjes dan 3 of 4 decennia geleden, maar een groot aantal jongeren doet zelfs helemaal niks. Zelfs simpele dagelijkse klusjes, zoals het opmaken van hun bed of het opruimen van speelgoed, worden door de drukbezette ouders gedaan,” vertelt ze aan Daily Mail.