Top
  >  Familie   >  Leuke ideeën voor spelen in de tuin

Ideeen spelen tuin
Kinderen vinden het geweldig om te spelen in de tuin. Op die manier kunnen ze zichzelf zijn en lekker ontspannen in hun eigen omgeving. Ze laten spelen in de tuin is een makkelijke manier om je kinderen te vermaken in de buitenlucht. Je kunt heel eenvoudig de tuin in een speelparadijs veranderen voor kinderen van verschillende leeftijden.

Speelattributen voor de kleinsten

Om je kinderen te vermaken in de tuin kun je een aantal speelattributen aanschaffen. Bij kleine kinderen doen de zandbak, water- en zandtafel en de glijbaan het erg goed. Een speeltoestel is een extra zetje om je kind zich te laten ontplooien in zijn of haar eigen omgeving.

Fietsen of steppen in de tuin is erg leuk voor kinderen. Voor de meeste kinderen verveelt dit nooit, zodra ze op de fiets klimmen krijg je ze er amper van af. Het touren door de tuin en daarbuiten kan op fietsjes die je als ouder vooruit kunt duwen of fietsen waar ze zelfstandig op kunnen oefenen. Loopfietsen en loopauto’s zijn ook erg goed voor de ontwikkeling van je kind om te wennen aan fietsen. Tegenwoordig zien we een hoop fietsjes en loopfietsjes die in verschillende thema’s.

Speeltenten voor avonturen binnen en buiten

Fantasie doet een heleboel en met kartonnen dozen bouwen de meeste kinderen in een mum van tijd fantastische forten of ruimteschepen. Mocht je geen zin hebben in al die rommel in de tuin of een wat duurzamere optie willen, dan kan je kiezen voor een speeltent. De speeltenten zijn er in verschillende thema’s waardoor er voor elk kind en elke tuin wel iets is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een schooltent, ijssalon-tent, tent in de vorm van een winkeltje of een tent van het leger, maar ook Minion- of Frozen-tenten zijn een mogelijkheid.

Met een speeltent of een speelhuisje krijgt de fantasie van je kind de vrije loop en het biedt tegelijkertijd bescherming tegen de felle zon. Laat de kinderen wel veel water drinken, het kan flink warm worden in zo’n tent. De speeltenten kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Ook in de slaapkamer kunnen kinderen met de speeltenten spelen. De leukste exemplaren hebben een kruiptunnel naar binnen en buiten.
Speeltent jongens

Actief spelen voor oudere kinderen

Natuurlijk zijn er ook speeltoestellen voor grotere kinderen. Hoewel voor de meeste kinderen alleen een bal al genoeg vermaak biedt is er zoveel meer te krijgen. Denk aan een voetbal- of tafeltennistafel. Vaak ontstaat er spontaan een toernooitje. Ook de doeltjes voor voetbal of hockey zijn populair bij de oudere kinderen. Andere vinden basketbal of een boksbal leuk.

Ook de ouderwetse spelletjes zoals hoepelen en voor de meeste ouders bekende springtouwen en elastieken doen het nog goed. Naast de betreden paden kun je jouw kinderen ook wat uniekere activiteiten meegeven. Geef ze bijvoorbeeld een diabolo of een skateramp. Ideale attributen voor de kinderen die wel actief zijn, maar niet zoveel hebben met continu andere kinderen om zich heen.

Kortom, geen enkele reden waar jouw kind de hele zomer binnen zou moeten zitten met een tablet in zijn of haar handen. Genoeg te doen, en bewegen is gezond voor lichaam en geest.