Top
  >  Familie   >  Leuke tekenfilms voor 2014

Leuke tekenfilms 2014
Animatiefilms zijn leuk voor jong en oud. Hieronder vind je de tekenfilms die in 2014 op het grote witte doek draaien.

Met de familie naar de film om een leuke animatiefilm te bekijken kan prima de komende tijd. Maar ook zonder kinderen is het erg leuk om een grappige tekenfilm te bekijken. De volgende tekenfilms voor 2014 draaien dit jaar in de bioscoop.

Cloudy With a Chance of Meatballs 2

Cloudy With a Chance of Meatballs 2 is het vervolg van de gelijknamige tekenfilm uit 2009. Uitvinder Flint komt er in dit 3D avontuur achter dat zijn beruchte voedselmachine nog altijd actief is en nu wilde voedseldieren maakt zoals Muskiettoast, Flamango’s en Vispansees. Samen met zijn vrienden probeert hij de wereld te redden van deze creaties.

Deze film draait sinds 6 februari in de bioscoop.

The Lego Movie

The Lego Movie is een 3D computeranimatie. Het verhaal gaat over Emmet, een doorsnee, braaf Lego poppetje, dat per ongeluk wordt aangezien voor de speciale die de wereld zal redden. Samen met een aantal andere figuren probeert hij een eind te maken aan de terreur van de gemene President Business.

Deze tekenfilm is sinds 12 februari in de bioscoop te zien.

Mr. Peabody & Sherman

Mr. Peabody is werelds slimste, pratende hond. Deze uitvinder en Nobelprijswinnaar maakt samen met zijn geadopteerde zoon Sherman spannende tijdreizen door middel van zijn uitvinding WABAC. Maar als Sherman zich een keertje niet aan de regels houdt, wordt het voor vader en zoon lastig om het verleden te herstellen en de toekomst te redden.

Mr. Peabody & Sherman draait sinds 26 februari in de bioscoop.

Rio 2

Blu, Jewel en hun 3 kinderen wonen in het levendige Rio. Voor een familiereünie verlaten de vogels de stad en gaan ze naar het regenwoud. Hier krijgt Blu het aan de stok met de wraaklustige Nigel en met zijn eigen schoonvader.

https://www.youtube.com/watch?v=IkZM1Zc0mBU

Rio 2 is vanaf 9 april in de bioscoop te zien.

Tinker Bell and The Pirate Fairy

Elfenstof-bewaarder Zarina voelt zich onbegrepen en steelt de blauwe elfenstof van Pixie Hollow. Het elfje gaat hiermee naar de piraten. Om Pixie Hollow te redden besluiten Tinker Bell en de andere elfen om de stof terug te halen. Het probleem is allen dat de speciale krachten van Tinker Bell en haar vriendjes zijn omgeruild.

Tinker Bell and The Pirate Fairy draait vanaf 16 april in de bioscoop.

The House of Magic

The House of Magic gaat over het jonge katje Thunder, die een schuilplaats zoekt en in het huis van een goochelaar terechtkomt. Hier wonnen allerlei bijzondere dieren en speelgoedfiguren. Thunder wordt met open armen ontvangen behalve door Maggie Mouse en Jack Rabbit. Maar de problemen beginnen pas echt als de goochelaar in het ziekenhuis belandt en zijn neef het huis wil verkopen.

Deze tekenfilm is vanaf 16 april in de bioscoop te zien.

Khumba

De jonge zebra Khumba heeft vanaf zijn geboorte maar de helft van zijn strepen en wordt door zijn kudde buitengesloten. Wanneer de dieren te maken krijgen met extreme droogte moeten ze op zoek naar water. Khumba besluit te gaan zoeken naar de waterput waar de eerste zebra’s hun strepen kregen. Hij krijgt hierbij hulp van een waterbuffel en struisvogel.

Khumba speelt vanaf 25 juni in de bioscoop.

How to Train Your Dragon 2

5 jaar nadat de Vikingen en de draken verenigd zijn houden de bewoners van eiland Berg zich voornamelijk bezig met drakenracen. Alleen Hikkie en Tandloos gaan liever op zoek naar avontuur. Het duo ontdekt een mysterieuze ijsgrot, waar nog honderden wilde draken leven samen met een geheimzinnige drakenrijder.

How to Train Your Dragon 2 is vanaf 2 juli in de bioscoop te zien.