Top
  >  Lifestyle   >  3 leuke tuinideeën


Nu het weer lente is, kunnen we weer denken aan het inrichten van de tuin. Daarom vind je hier 3 leuke tuinideeën, want als alle dorre planten plaats maken voor vrolijk gekleurde bloemen, haal je vanzelf de lente in de tuin!

Een leuke tuin zorgt voor een gezellige sfeer rondom het huis. Je kunt dan weer lekker buiten zitten en van het zonnetje genieten, met een mooi uitzicht op je zelf ingerichte tuintje. Om dit te realiseren staan hieronder 3 leuke tuinideeën.

Bloemen & Planten

Kleur krijg je in je tuin door planten en bloemen neer te zetten. Zorg voor een goede afwisseling tussen deze twee, zodat het niet te druk wordt. Je kunt een stukje tuin inrichten met gekleurde viooltjes, wat zorgt voor een kleurrijk geheel. De meeste tuinen hebben sowieso al planten, maar mocht je er nog meer willen kun je ook gaan voor een grote plant in een mooie plantenbak. Tegen een schutting kun je een klimop plaatsen, of zelfs druiven. Bloemen hoeven natuurlijk niet alleen op de grond te staan, je kunt ook gaan voor bloemen in een bakje die je aan een haakje kunt hangen.

Moestuin

Als je een redelijk grote tuin hebt, kun je op een kaal plekje een kleine moestuin maken. Hier kun je je eigen groenten en fruit kweken. Je kunt ervoor kiezen om sla te gaan kweken, zo heb je vers uit eigen tuin zelfgemaakte sla. In een tuinwinkel kun je tientallen verschillende zakjes met slazaadjes kopen. Het ligt eraan welke zaadjes je hebt gekocht, maar over het algemeen kun je sla zaaien tussen februari en augustus.

Per groente of fruit is het verschillend in welke maand je ze het best kunt zaaien. Asperges bijvoorbeeld, kun je in de maand april buiten zaaien. Tomaat moet vaak eerst binnen gezaaid worden of in een verwarmde kas. Lekkere fruitsoorten om in eigen tuin te kweken zijn bessen, frambozen en aardbeien. Mocht je nog plaats over hebben, kun je ook nog een appelboom neer zetten.

Tuinmeubels

Om buiten te kunnen zitten, heb je natuurlijk tuinmeubels nodig. Mocht je niet over een terras bezitten, zet je ze gewoon in het gras. Kies voor een grote tafel, waar je met zijn allen in de zomer aan kunt eten. Ook zijn er loungebanken te koop, waarop je heerlijk kunt zitten en van de zon genieten. Als je twee stevige bomen of een schutting in de tuin hebt, kun je ook gaan voor een hangmat waar je lekker in de schaduw kunt relaxen!