Top
  >  Familie   >  Liefdessprookje: moeder krijgt relatie met spermadonor

moeder krijgt relatie met spermadonor
Het liefdesverhaal van Aminah Hart en Scott Andersen is net een sprookje. De moeder werd verliefd op haar anonieme spermadonor en het stel kreeg uiteindelijk een relatie.

In 2011 besloot de Australische Aminah om via een spermadonor en IVF een kind te krijgen. De toen 42-jarige vrouw had in eerdere relaties al 2 zoontjes kregen, maar beide kinderen overleden als baby aan een erfelijke ziekte. Ze koos bij een vruchtbaarheidskliniek voor een anonieme donor, een man die zichzelf omschreef als ‘gelukkig en gezond’.

In augustus 2012 werd dochtertje Laila geboren. Het meisje had blonde haren en blauwe ogen, terwijl moeder Aminah een donker uiterlijk heeft. Hierdoor werd ze nieuwsgierig naar de vader van haar kind. Om eventuele vragen van het meisje voor te zijn, besloot ze uiteindelijk om de identiteit van de donor te achterhalen.

Verliefd op anonieme spermadonor

Na een zoektocht via internet, bleek boer Scott Andersen de vader van Laila te zijn. Na een mailwisseling besloten ze elkaar te ontmoeten, dat was net voor de eerste verjaardag van hun dochtertje. De partner van Scott was hier niet blij mee en verliet hem.

Na een tijdje werden Aminah en Scott verliefd en kregen ze een relatie. De familie van het stel omschrijft hun relatie als een levensecht sprookje. “Het is geen happy ending, het is het begin ervan”, laat Aminah weten aan Sydney Morning Herald.

Foto: ACS