Top
  >  Eten & Drinken   >  Londen opent eerste kattencafé

kattencafe-Londen
Alle kattenliefhebbers opgelet! In Londen wordt binnenkort het eerste kattencafé van het Verenigd Koninkrijk geopend.

Als alles goed gaat opent Lauren Pears in de maand mei het eerste kattencafé van het Verenigd Koninkrijk in Londen. De 30-jarige onderneemster is in het Old Street gebied op zoek naar een geschikt pand, waar klanten onder het genot van een kopje koffie katten kunnen aaien. In het café zullen zo’n 10 à 15 katten afkomstig uit het Mayhew Animal Home in Kensal Green een nieuw thuis vinden.

Het geld voor het kattencafé heeft Lauren Pears bij elkaar gekregen door donaties. Via de website Indiegogo doneerden mensen £100.000 voor het initiatief. Daarnaast betalen klanten tijdens hun bezoek ook couvertkosten. Volgens Pears kunnen klanten hierdoor zo lang blijven als ze willen en worden de katten niet gestrest omdat ze kunnen wennen aan de bezoekers.

Gat in de markt

Voor haar kattencafé heeft Lauren Pears, die inmiddels al meer dan 300 sollicitaties binnen heeft gekregen, zich laten inspireren door soortgelijke cafés in Japan. Aan Metro UK liet ze weten dat ze een gat in de markt zag, omdat een hoop mensen in Londen geen huisdieren kunnen hebben door huurvoorwaarden, kleine appartementen of door financiële beperkingen.