Top
  >  Mode & Beauty   >  Maak je lichaam herfstklaar

Zo bereid je jouw lichaam goed voor op de koude herfst. De dagen worden korter en buiten wordt het kouder. In deze periode heeft je huid extra verzorging nodig.

De gure wind, regen en de verwarming zorgen ervoor dat je huid trekkerig aanvoelt en er ontstaan barstjes, schilfertjes en rode vlekken in je gezicht. Kortom het is de hoogste tijd om je huid extra bescherming te geven.

Met de onderstaande tips maak je jouw huid herfstklaar, zodat je er tijdens de gure dagen ook nog goed uit.

Warm bad
Na een koude dag is er niets fijner dan een warm bad. Helaas is dit geen goed idee. Water onttrekt namelijk de vochtvasthoudende stoffen en natuurlijke vetten aan de huid.

Wil je toch in een warm bad. Ga dan even in het water zitten zonder dat je er badschuim of zout in hebt gedaan. Na twee minuten kun je badolie aan het water toevoegen. Op deze manier geef je niet alleen je huid de kans het water op te nemen. Ook zorg je hierdoor voor een beschermend olielaagje, zodat het badwater de vochtvasthoudende stoffen uit je huid kan onttrekken.

Scrubben
Scrubben en peelen zijn ook belangrijk om te doen in de herfst. Het vernieuwt immers de huidcellen en stimuleert het herstelproces. Maar wees wel voorzichtig met scrubben, het kan namelijk zorgen voor een trekkerig gevoel of huidirritatie. Beperk daarom in de herfst je scrubmomenten tot eenmaal per week. Hierdoor heeft je huid genoeg tijd om te herstellen. Gebruik altijd een scrub die past bij je huidtype.

Gezichtsreiniging
Gezichtsreiniging vraagt tijdens de koude dagen extra aandacht. Waterige reinigingsmelk en uitdrogende gel, kun je tijdens de herfst beter niet gebruiken. Deze producten zorgen er namelijk voor dat je huid als schuurpapier voelt. Kies daarom voor een vettige reinigingsmelk en probeer gezichtsproducten met zeep en alcohol te vermijden. Als je in de herfst last hebt van een extreem vette huid, kies dan voor een lichtere reinigingsmelk voor de normale huid.

Hydrateren
Hydrateren is van essentieel belang tijdens de herfst. Een extreem droge huid komt veel voor op armen en benen, dit omdat hier minder schildklieren zitten. Op plekken als ellebogen, knieën en voeten kun je tegen droogheid vaseline gebruiken. Gebruik het niet op andere plekken, want vaseline veroorzaakt verstoppingen. Daarom kun je beter een natuurlijke olie gebruiken, deze beschermt je huid tegen de kou.

De dagcrème die je tijdens de zomer gebruikt is niet altijd geschikt voor de herfst. In de zomer heb je voornamelijk bescherming nodig tegen UV-stralen en warmte. In de herfst moet je een product hebben dat beschermt tegen kou, regen, wind en temperatuurwisselingen. Een gezichtscrème moet nu juist extra verzorging geven in de vorm van voeding, vocht en vet. Let erop dat je een dagcrème kiest die past bij je huidtype. Voelt je huid na een paar uur al trekkerig aan, dan is de crème niet vet genoeg. Het is ook verstandig om tijdens de herfst een minipotje crème in je handstas te hebben.

Daarnaast kan een extra verzorging zoals een gezichtsmasker je huid ook goed doen. Door het gebruiken van een vochtinbrengend masker heeft je huid meer weerstand en is het beter beschermd tegen de kou.