Top
  >  Familie   >  Mannen belemmeren bevalling

man bevalling
Een vader die bij de geboorte hard met zijn vrouw mee puft en steunt is volgens een Britse vooraanstaande gynaecoloog geen goed idee. Hij vindt het zelfs beter voor moeder en kind dat de vader niet bij de bevalling aanwezig is.

Volgens Gynaecoloog Michael Odent verhoogt de aanwezigheid van de vader bij de bevalling het risico op een keizersnede, een relatiebreuk of zelfs mentale ziekten. Ook zou de aanwezigheid van een mannelijke dokter niet verstandig zijn. De gynaecoloog claimt dat de aanwezigheid van een man tijdens de geboorte de moeder meer gespannen maakt, waardoor ze meer adrenaline produceert. Hierdoor wordt de productie van oxyocine verlaagd, waardoor de bevalling langer duurt en mogelijker wordt. Volgens Odent is dit de oorzaak van het toenemende aantal keizersneden.

Ook zegt de arts dat de ideale omgeving voor een bevalling er één is zonder mannen. Volgens hem zou er tijdens de geboorte alleen een vroedvrouw aanwezig moeten zijn. Hierdoor zou de bevalling veel makkelijker verlopen. Tot slot zegt Odent nog over vaders aanwezigheid bij de bevalling: “Na de geboorte kan ook de seksuele aantrekkingskracht tussen een koppel verdwijnen en zo tot een scheiding leiden. Sommigen mannen kampen zelfs met een postnatale depressie.”