Top
  >  Familie   >  Mannen komen 10 kilo aan na geboorte kind


Dat vrouwen dikker worden tijdens de zwangerschap, was natuurlijk al bekend. Mannen blijken echter ook flink aan te komen door de geboorte van hun kroost. Zij kunnen na de geboorte van hun kind rekenen op 10 kilo gewichtstoename. 

Uit een onderzoek van de Britse gezondheidsorganisatie Benenden Healthcare, dat is gehouden onder 2.000 jonge vaders, blijkt dat mannen gemiddeld 10 kilo aankomen door de geboorte van hun kind. Mannen komen niet aan tijdens de zwangerschap, maar daarna. Door slapeloze nachten, kant- en klaarmaaltijden, te weinig beweging en te veel energiedrankjes vliegen de kilo’s eraan.  “Vaders eten gemakkelijkere maaltijden, wat leidt tot gewichtstoename, een meer zittende leefstijl en uiteindelijk gezondheidsrisico’s,” vertelt Paul Keenan van Benenden Healthcare.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat vaders het moeilijk vinden om hun werk met het vaderschap te combineren. Vaders zijn oververmoeid en vallen in slaap tijdens het voorlezen van hun kind, doen  vaak middagdutjes en sluiten zelfs weleens hun ogen op het toilet van hun werk. “De moderne leefstijl is hectisch en deze studie laat zien dat de gezondheid van moderne vaders lijdt onder de druk van allerlei verplichtingen, zoals werk en het gezin,” aldus Paul Keenan.