Top
  >  Eten & Drinken   >  Mannen verkiezen seks boven eten

Mannen verkiezen seks boven eten
Mannen verkiezen seks boven de basisbehoefte eten. Dat vermoeden hadden de meeste van ons al, maar er is nu ook wetenschappelijk bewijs voor.

Als je man ‘s avonds meer geïnteresseerd is in een vrijpartij dan in een maaltijd, dan kun je hem dat eigenlijk niet kwalijk nemen. Onderzoekers van de Amerikaanse University of Rochester zeggen namelijk dat dit de schuld is van de manier waarop de hersenen van mannen werken. De wetenschappers kwamen tot deze conclusie nadat zij het gedrag van C. elegans rondwormen, die vaker gebruikt worden om het menselijk brein te begrijpen, onderzochten. Er zijn 2 geslachten van deze dieren, mannelijke en tweeslachtige organismen die gezien worden als de vrouwelijke variant.

Liever seks zelfs als dat verhongering betekent

Uit het onderzoek bleek dat als mannelijke rondwormen naar zowel eten als naar een partner moesten zoeken, ze vrijwel altijd voor het laatste kozen. Ook de groep die door genetische manipulatie hongerig werd gemaakt prefereerde seks. De wormen gaven de zoektocht naar een partner zelfs de hoogste prioriteit als dat betekenende dat ze dood gingen door verhongering.

De tweeslachtige wormen rangeerden anders. Zij blijven bij het eten in de buurt en wachten daar totdat er een partner kwam. Ook bleek dat de zintuigen van deze soort veel gevoeliger waren voor de geur van eten.

Mannen zijn van nature zo geprogrammeerd

Volgens de onderzoekers kan uit de resultaten afgeleid worden dat mannen van nature geprogrammeerd zijn om seks boven het vinden van eten te stellen. “We weten dat het menselijk gedrag door heel wat factoren beïnvloed wordt, waaronder culturele en sociale normen. Deze resultaten tonen dingen aan die niet alleen kunnen helpen de verschillen in gedrag te verklaren tussen mannen en vrouwen, maar ook waarom verschillende geslachten vatbaarder zijn voor bepaalde aandoeningen,” laat professor Douglas Portman weten.