Top
  >  Algemeen   >  Marc Dutroux blijft in de gevangenis

Marc-Dutroux-blijft-in-de-gevangenis
Het verzoek van de Belgische kinderverkrachter en moordenaar om met een elektronische enkelband vervroegd vrij te komen, is afgewezen. Marc Dutroux blijft in de gevangenis.

Marc Dutroux blijft in de gevangenis van Nijvel en kan zijn vrijheid voorlopig wel vaarwel zeggen. Volgens diverse bronnen vond de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel zijn vraag namelijk onvolledig en onvoldoende gegrond. Zo was het ondermeer niet duidelijk wat de gevangene van plan was na zijn vervroegde vrijlating te gaan doen. Daarnaast zijn de rechters van mening dat de Dutroux geen recht heeft op een terugkeer in de samenleving.

Dutroux hield begin februari 2013 een pleidooi waarin hij beweerde dat hij recht had op een leven buiten de bewaakte muren omdat hij naar eigen zeggen een beter mens is geworden. Daarentegen is zijn 78-jarige moeder bang dat hij opnieuw zal toeslaan, zo liet ze aan Soir Magazine weten. Verder maakt zij duidelijk: “Het is een recidivist in hart en ziel. Dat heeft hij al heel zijn leven bewezen.”

Michelle Martin

Hoewel de afwijzing van de zaak niet helemaal als een verrassing komt, schatte Dutroux zijn kansen tamelijk hoog in. Zijn ex-vrouw Michelle Martin, die medeplichtig was aan zijn gruwelijke daden, is namelijk in augustus 2012 al eerder vrijgelaten. Zij is toen opgevangen in een klooster in Malonne dat in de plaats Namen ligt.