Top
  >  Familie   >  Steeds meer ouders nemen een nanny voor hun kinderen

Ouders nemen nanny
Hoewel een nanny een paar generaties terug heel exclusief was, is dat nu niet meer het geval. Want tegenwoordig kiezen steeds meer ouders voor een nanny in plaats van een crèche.

Uit een onderzoek van RTL Nieuws is gebleken dat steeds meer ouders liever een nanny nemen voor hun kinderen dan ze naar een crèche te brengen. Dat komt onder meer doordat een nanny bij 3 kinderen bijna altijd goedkoper is dan de kinderopvang. 3 kinderen die 3 dagen per week naar de crèche gaan kosten na aftrek van de kinderopvangtoeslag ongeveer 1.229 euro per maand. Om voor hetzelfde aantal kinderen en dagen per week een nanny te huren betalen ouders 1.213 euro per maand. Ook dat bedrag is na aftrek van de kinderopvangtoeslag.
Kosten kinderopvang nanny
Volgens Marenne Baas van Nanny Service Nederland groeit de vraag naar nanny’s hard. Naast de kosten zien ouders het ook als voordeel dat ze hun kroost niet hoeven te halen en te bergen, dat de kinderen in hun eigen huis zijn en dat ze duidelijk afspraken kunnen maken met de nanny. Een voordeel van een crèche is dat kinderen in contact komen met leeftijdsgenootjes. Nanny’s lossen dat op door elkaar op te zoeken in de speeltuin of het zwembad.

Foto: Nick Chapman