Top
  >  Algemeen   >  Moeder en baby overleven gijzeling in Parijs dankzij groepsknuffel in koelcel

Moeder baby overleven gijzeling Parijs
Een moeder en haar baby hebben de gijzeling in een supermarkt in Parijs overleefd. De vrouw en haar 6 maanden oude zoontje verstopten zich samen met andere gijzelaars in een koelcel en knuffelden elkaar om warm te blijven.

Toen de gewapende Amedy Coulibaly gister de supermarkt Hypercasher in de buurt van de Porte de Vincennes in Parijs binnenviel, verstopten 30 mensen zich in een koelruimte. Onder de gijzelaars bevonden zich de Belgische Sarah Bitton en haar baby Noah. De 24-jarige vrouw is met een Fransman getrouwd en was met haar zoontje boodschappen aan het doen toen de gijzelnemer de winkel in kwam.

Ook zouden een vader en zijn zoontje van 3 zich in de koelcel hebben verstopt. De man wikkelde het kind in zijn jas om hem warm te houden. Een hele bezorgde oma was zo pienter om haar zoon niet te bellen, maar gaf zijn telefoonnummer wel door aan de politie. Agenten konden zo de locatie van de gegijzelden vaststellen en hielden hiermee rekening bij het bloedige einde van de gijzeling. Zowel Sarah en haar baby als de vader en zijn zoontje overleefden het incident.

Groepsknuffel bij -3 graden

Volgens persbureau AFP verstopten de gijzelaars zich 5 uur lang in de koelcel op de benedenverdieping van de supermarkt. Terwijl ze boven hen geweerschoten hoorden, kropen ze bij elkaar om niet onderkoeld te raken. De tempratuur in de koelruimte was -3 graden.

Foto: Vantage News