Top
  >  Familie   >  Deze moeder laat zien waar Sinterklaas echt om draait

Moeder laat zien waar Sinterklaas om draait
Afgelopen weekend kwam Sinterklaas aan in Nederland. Dat zorgde natuurlijk voor de nodige commotie rondom Zwarte Piet. Naast alle negatieve aandacht, was er ook een moeder die liet zien waar Sinterklaas echt om draait.

Tijdens de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in Zeeland plaatse een moeder een prachtige foto van haar zoontje. Voor de speciale gebeurtenis had ze het jongetje geschminkt en een Pietenpakje aangetrokken. Hij vindt het kinderfeest, net als bijna alle andere kinderen, namelijk geweldig.

Het gaat kinderen niet om de kleur, maar om de cadeautjes

Het antwoord van de moeder op de Zwarte Pieten-discussie vat precies samen waar het feest om draait. “Ik heb mijn zoontje geschminkt. Niet om een statement te maken, maar gewoon omdat hij dat leuk vindt. Ik vind de discussie over Zwarte Piet echt zinloos. Waar maken volwassenen zich nou zo druk om? Mijn jongen vindt het Sinterklaasfeest geweldig, dus waarom zou ik hem dit ontnemen? Ik ben ook opgegroeid met Zwarte Piet en heb het nooit geassocieerd met racisme. Het gaat kinderen om de cadeautjes. Of ze die nu van een zwarte of witte piet krijgen, maakt ze echt niet uit. Laten we deze traditie maar gewoon zo houden”, schrijft ze bij haar foto op de Facebookpagina van Mensen in Zeeland.

Aan het aantal likes en reacties te zien, zijn heel veel mensen het met deze moeder eens. Zo wordt er gezegd: “Beetje erg dat héél Nederland denkt, dat iedereen die van het buitenland afkomt en een beetje getint of gewoon donker is meteen tégen Zwarte piet moet zijn.”

Foto: Mensen in Zeeland