Top
  >  Familie   >  Moeder ontwaakt uit coma door het huilen van haar pasgeboren baby

Moeder coma baby
Baby Rylan mag met recht een wondertje genoemd worden. Het pasgeboren meisje zorgde met haar gehuil ervoor dat haar moeder uit haar coma ontwaakte.

De zwangere Shelly Cawley, uit het Amerikaanse Noord-Carolina, onderging een spoed keizersnede waarna ze in een coma raakte. Toen de 23-jarige moeder na een aantal uur niet ontwaakte begonnen haar artsen te vrezen voor het ergste. Haar 35-jarige echtgenoot Jeremy voelde zich ontzettend machteloos. “De artsen hadden alles gedaan wat ze konden doen en het was duidelijk, dat ze dachten dat ze haar zouden verliezen”, laat hij weten aan People.

Ondanks alle zorgen om haar moeder ging het met baby Rylan heel goed. Toen haar moeder een week in coma lag, kwam het verplegend personeel dan ook met een idee. Ze wisten dat huid-op-huid contact erg goed zou zijn voor moeder en kind en besloten om het meisje op de borst van haar mama te leggen. Ze hoopten dat als Rylan zou gaan huilen het moederinstinct van Shelly naar boven zou komen en dat ze zou ontwaken.

Moeder coma baby 2

Baby redt leven van haar moeder

De baby was alleen zo op haar gemak dat ze in slaap viel. Omdat het meisje geen kik gaf, werd ze een beetje gekieteld en zachtjes geprikt. Na 10 minuten begon ze een beetje te jammeren. Shelly hoorde het gehuil van haar baby en reageerde. Na een week ontwaakte Shelly helemaal uit haar coma en kon ze haar dochter voor de eerste keer vasthouden.

Inmiddels is het wonderbaarlijke herstel alweer een jaar geleden. De familie heeft de eerste verjaardag van Rylan groots gevierd. Shelly vindt het ontzettend bijzonder dat haar dochter haar leven heeft gered. “Het is een compleet wonder. Ik heb er geen andere woorden om het te beschrijven”, aldus de trotse moeder.