Top
  >  Familie   >  Nederlandse baby’s worden te dik

Nederlandse babys te dik
Na volwassenen, jongeren, kleuters en peuters blijken nu ook Nederlandse baby’s te dik te worden. Dit komt door te weinig lichaamsbeweging en te veel calorierijke voeding.

De voorzitter van Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland, Lucy Smit, heeft aan het AD laten weten dat baby’s in Nederland te dik worden. Volgens haar was de jeugdgezondheidszorg vroeger vooral bezig met het voorkomen van ondergewicht, maar moeten ze tegenwoordig vooral hameren op het tegengaan van overgewicht. De grote boosdoeners zouden kinderzitjes als Maxi-Cosi’s en gemaksproducten zoals als pyjamapapjes zijn.

Te weinig bewegen en te veel eten

Baby’s zitten tegenwoordig vaak in een wipstoeltje of Maxi-Cosi. Daarin kunnen ze niet vrij bewegen waardoor ze veel stilzitten en veel minder calorieën verbranden. Baby’s zouden dan ook veel meer tijd moeten doorbrengen in een box of op een boxkleed waar ze hun benen en armen kunnen bewegen en kunnen leren rollen.

Een ander probleem dat voor overgewicht zorgt zijn gemaksproducten als pyjamapapjes. Veel ouders geven deze calorierijke hapjes voor het slapengaan. De baby heeft zo geen honger en wordt ’s nachts niet wakker. Hierdoor went het kind al op hele jonge leeftijd aan te veel eten en is de kans op overgewicht groter.