Top
  >  Eten & Drinken   >  Niet teveel eten tijdens de feestdagen


Tijdens de feestdagen draait het, naast gezelligheid, vaak ook om eten. Veel eten is alleen niet goed voor je lijn, daarom vind je tips om niet teveel te eten tijdens de feestdagen.

Voorgerechten, hoofdgerechten, toetjes, wijn en hapjes. Tijdens de feestdagen is er meestal eten in overvloed, waardoor het soms moeilijk is om niet te veel te eten. Met deze tips kun je er toch voor zorgen dat de hoeveelheid calorieën die je deze maand binnenkrijgt beperkt blijft, door niet te veel te eten tijdens de feestdagen.

Water

Deze tip komt voor in bijna elk artikel over afvallen. Waarom? Simpel, omdat het werkt. Zorg dat je voldoende water drinkt over de hele dag, zodat je spijsvertering aan het werk blijft. Afvalstoffen gaan op deze manier sneller uit je lichaam. Drink ook een glas water voordat je iets gaat eten, op deze manier krijg je eerder een vol gevoel en zul je minder snel te veel eten.

Ruiken

Voordat je iets eet, neem je eerst de tijd om goed aan iets te ruiken. Je hersenen krijgen op die manier al een seintje binnen over het voedsel dat straks binnenkomt, waardoor je eerder een vol gevoel krijgt. Dit werkt natuurlijk alleen bij producten die een geur hebben. Probeer dingen zonder geur eerst door midden te breken, als er dan wel een geur vrijkomt. Ook drinken heeft meestal een geur die je kunt ruiken voordat je drinkt.

Soep

Neem, als je kunt kiezen, soep of bouillon als voorgerecht. Hierdoor krijg je meteen een flinke hoeveelheid warme vloeistof in je maag, waardoor je een voller gevoel krijgt. Met een beetje geluk bevat de bouillon ook een stuk minder calorieën dan de andere voorgerechten.

Vlees

Als er een vleesgerecht op het menu staat, kijk dan goed wat voor stuk je krijgt. Het meeste vet zit in het meegebakken vel van die kip of kalkoen, dus dit laat je in ieder geval liggen. De donkere stukken vlees bevatten vaak meer calorieën dan de lichtere, dus ook hier kun je rekening mee houden.

Alcohol

Je voelde hem misschien al aankomen, maar alcohol is een grote dikmaker. Je kunt de alcohol het beste helemaal vermijden, want van alcohol krijg je ook nog eens lekkere trek. Je kunt best een wijntje drinken bij het eten of ’s avonds, maar neem niet teveel. Drink helemaal geen cocktails of likeurtjes, want hierin zit meestal veel suiker.

Denk vooruit

Bedenk al voor de feestdagen wat je allemaal gaat eten. Als je weet dat je ’s avonds lang aan tafel zit met veel gangen, zorg er dan voor dat je de rest van de dag niet al te veel eet. Het is ook handig als je weet hoeveel gangen er nog komen, zodat je weet hoeveel er nog komt.