Top
  >  Familie   >  Omgaan met nieuwe vriendin van je ex-man


Het blijft een lastig verhaal, de nieuwe vriendin van je ex-man. Zeker als jullie samen kinderen hebben is het prettig als jij, je ex en zijn nieuwe vriendin door een deur kunnen. Daarom is het noodzakelijk dat je opeen normale manier omgaat met de nieuwe vriendin van je ex-man.

Ondanks dat jullie al eventjes uit elkaar zijn en hij vrij is om te doen wat hij wil, is het toch even wennen als je jouw ex-man met een nieuwe vrouw ziet. Wanneer jij en je ex samen geen kinderen hebben zal je niet veel met de nieuwe vriendin te maken krijgen, maar als jullie wel kinderen hebben zal zij ook een rol in hun leven gaan spelen. Hier vind je een aantal tips hoe je om kunt gaan met de nieuwe vriendin van je ex-man.

Accepteer haar

De eerste stap is om haar te accepteren. Ze is nu eenmaal de nieuwe vriendin van je ex-man en het is hem goed recht om opnieuw een relatie te beginnen. Door haar aanwezigheid te accepteren geef je ook het goede voorbeeld aan je kinderen en zullen hun haar ook sneller toelaten.

Leer haar kennen

Je hoeft natuurlijk geen vriendinnen met haar te worden, maar probeer haar een beetje te leren kennen. Ze zal toch aanwezig zijn in het leven van je kinderen en tijd met hun doorbrengen. In dat geval is het fijn om te weten wie ze is en wat ze doet, zodat je de kinderen met een iets geruster hart aan haar kan toevertrouwen.

Grenzen aangeven

Wanneer je de nieuwe vriendin van je ex-man een beetje kent en jullie een redelijke goede verstandhouding hebben zou je een gesprekje met haar kunnen aangaan over de kinderen. In dit gesprek zou je op een rustige en aardige manier kunnen aangeven hoe jij het contact tussen haar, de kinderen en jou ziet. Geef aan hoe je haar rol ziet in het leven van de kinderen. Met zo’n gesprek voorkom je dat ze zich als tweede moeder opwerpt en zich met dingen gaat bemoeien die haar niet aangaan zoals bijvoorbeeld de opvoeding.

Houd kinderen erbuiten

Mocht het tussen jou en haar onverhoopt toch niet klikken, houd de kinderen dan hier buiten. Geef hen wel een eerlijke kans om haar te leren kennen en wie weet klikt het tussen hen wel. Blijf beleefd tegen de vrouw en laat je niet kennen door emotionele uitbarstingen of ruzies.