Top
  >  Eten & Drinken   >  Onderzoek: mannen koken in de zomer meer dan vrouwen
Japans mes - Sumisu

Uit onderzoek blijkt dat mannen in de zomer meer koken dan vrouwen en dit is natuurlijk een opvallende uitkomst. Over het algemeen wordt gedacht dat vrouwen namelijk de keuken domineren. Doorgaans besteden vrouwen dan ook meer tijd aan het eten en bereiden ze dit ook. Toch blijkt dat dit in de zomer een ander verhaal is. In dit artikel leggen we je uit waardoor mannen in de zomer meer koken dan vrouwen. Lees dus snel verder!

Simpele gerechten in de zomer

In de zomer eten we andere gerechten dan in de winter. Het is warm en dan is het niet ideaal om uren achter een warm fornuis te gaan staan. Hierdoor zijn het vaak simpele gerechten die in de zomer op tafel worden gezet. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de man ook makkelijker zijn steentje kan bijdragen in de keuken. Vrouwen pakken over het algemeen meer uit in de keuken en mannen houden van een gemakkelijk en snel gerecht op tafel. Hierbij helpt het natuurlijk als het juiste keukengerei in huis is om dit nog makkelijker te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Japans koksmes om gemakkelijk groente mee te snijden. Naast dat dit erg gemakkelijk werkt, zit het er ook nog eens ontzettend mannelijk uit! 

BBQ’en

Daarnaast steken we in de zomer ook vaak de BBQ aan en dit is dan ook in de meeste huishoudens de taak van de man. Hierdoor staat de man vaak achter de BBQ en bereid dus het avondeten. Ook hierbij helpt het als de man beschikt over het juiste keukengerei om het koken te vergemakkelijken. Wanneer je gaat BBQ is een geschikt mes voor het snijden van vlees cruciaal. Een Japans mes is hier dan ook uitermate geschikt voor. Een Japans mes bestaat namelijk uit sterke materialen, waardoor je precies te werk kunt gaan en het een lange levensduur heeft.

Mannen eten meer in de zomer

Daarnaast blijkt dat mannen in de zomer meer eten. De meeste mensen ervaren juist minder eetlust in de zomer, zo eten vrouwen ook juist minder in de zomer dan in de winter. Toch is er een verklaring voor het feit dat mannen in de zomer meer eten: de invloed van zonlicht op onderhuidse vetcellen. Hierdoor komt er een hongerhormoon vrij, wat resulteert in meer eten. Wanneer vrouwen minder eetlust hebben en mannen juist meer, zal dit er ook voor zorgen dat mannen vaker eten koken. 

Kortom, mannen koken in de zomer meer dan vrouwen. Dit komt voornamelijk door de simpele gerechten die in de zomer bereid worden, het regelmatig aansteken van de BBQ en het feit dat mannen in de zomer juist meer eten. Hierdoor zullen mannen in de zomer vaker een maaltijd bereiden.