Top
  >  Eten & Drinken   >  Ontspannen met een glaasje wijn werkt verslavend bij vrouwen

Steeds meer vrouwen drinken een glaasje wijn om te ontspannen na een stressvolle werkdag of om even aan de druk van het gezinsleven te ontkomen. Volgens Britse experts is dat dagelijkse glaasje wijn niet zo verstandig en riskeren vrouwen een alcoholverslaving.

Uit een recent onderzoek blijkt dat de helft van de moeders drie tot vier avonden per week thuis alcohol drinkt. Professor Ian Gilmore, een expert op dit gebied zegt: “Vrouwen hebben het moeilijk om hun carrière te combineren met een gezin, daardoor stijgt de consumptie van alcohol bij hen. Ze gebruiken het om hun vermoeidheid, stress en isolatiegevoel te lijf te gaan. Jonge vrouwen verhogen er ook hun zelfvertrouwen mee en ze willen zo meer opvallen op de werkvloer. Er bestaat een link tussen alcoholconsumptie, de emancipatie van vrouwen en hun groeiende belang op de werkvloer. Ze voelen meer druk om te concurreren met mannen, zeker die in een mannenindustrie werken zoals die financiële wereld.”

Volgens Gilmore lopen vrouwen veel meer risico op het ontwikkelen van een leverziekte of alcoholverslaving omdat ze de negatieve gevolgen van regelmatig drinken niet beseffen. Ook zou het door de genetische bouw van vrouwen korter duren voordat een leverziekte zich ontwikkelt.