Top
  >  Familie   >  Ouders vinden kinderkleding te sexy


De liefde voor kleding zit er bij sommige kinderen al vroeg in. Maar niet alle ouders zijn hier even blij mee. Maarliefst een op de drie ouders maakt zicht zorgen over te sexy kinderkleding dat wordt verkocht.

Onderzoeksbureau Mintel heeft onder 2.000 ouders onderzocht wat zij ervan vinden dat kinderen zich steeds jonger sexy gaan kleden. Hieruit blijkt dat vooral vrouwen de uitdagende kinderkleding niet kunnen waarderen. Ook ouders tussen de 45 en 54 jaar zijn de sexy kleding niet gewend, bijna de helft van hen maakt zich zorgen.

Experts waarschuwen dat kinderen makkelijk te beïnvloeden zijn. Kinderen willen dan ook dolgraag dezelfde outfits dragen als hun favoriete zangeres. De 18-jarige zangeres Miley Cyrus is voor veel jonge kinderen een voorbeeld. Veel kinderen zouden zich al op hele jonge leeftijd net zo sexy willen kleden als de zangeres.

Primark raakte vorig jaar april in opspraak wegens het verkopen van voorgevormde kinderbikini’s, waarna de Britse winkelketen besloot om het product uit de schappen te halen.