Top
  >  Familie   >  8 paastradities die moeders koesteren

paastradities
Als volwassenen vergeten we soms hoe magisch feestdagen kunnen zijn voor onze kinderen. Eieren zoeken, chocolade haasjes eten en leuke dingen doen met de familie maken van Pasen iets speciaals. De volgende 8 paastradities maken het voor moeders dan ook een feest om te koesteren.

 1. Eieren versieren

  De voorpret van Pasen begint al bij het versieren van de eieren. Je kunt gezellig samen met je kinderen paaseieren verven, beplakken met stickers of versieren met papier, glitters en stiften. Klik hier voor nog meer ideeën voor het versieren van eieren.

 2. Paaseieren zoeken

  Kinderen vinden het geweldig om eieren te zoeken in huis en als het weer het toelaat buiten. Maak een spoor van kleine eitjes vanaf hun slaapkamer naar de woonkamer. Leg daar een briefje neer van de paashaas waarin hij vertelt dat hij eieren heeft verstopt. Hier vind je nog meer leuke ideeën voor paaseieren zoeken.

 3. Paasfeestje voor kinderen

  Laat je kind een aantal vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen en organiseer een echt paasfeestje. Ga met zijn alleen paaseieren versieren, smullen van een kinderbrunch en eieren zoeken. Als je wilt kun je ook het paasverhaal voorlezen.

 4. Paascupcakes bakken

  Gezelligheid en lekker eten spelen een belangrijke rol met de paasdagen. Met je gezin cupcakes bakken is dan ook de perfecte activiteit. Je kunt de cakejes versieren met konijntjes, eieren, worteltjes of maken in de vorm van een mandje. Kijk hier voor nog meer leuke ideeën voor paascupcakes.

 5. Bad met paaseieren

  Kleine kinderen zullen een bad vol paaseieren echt geweldig vinden. Het enige wat je hoeft te doen is het bad vullen met water en plastic eieren. Tijdens het badderen, kunnen ze spelen met de eieren. Ook kun je golven maken waardoor de eieren gaan stuiteren en halve eierschalen gebruiken om water over hun hoofd te gieten.

 6. Paasmandjes knutselen

  Voordat de jacht naar eieren begint, moeten er uiteraard eerst paasmandjes gemaakt worden. Deze kunnen jullie gezellig samen knutselen. Je kunt een papieren mandje maken of mandjes van hout beschilderen. Klik hier voor nog meer leuke ideeën voor paasmandjes.

 7. Bezoek de kinderboerderij

  Deze tijd van het jaar is de perfecte periode om naar de kinderboerderij te gaan. In de lente vind je er lammetjes, kuikentjes en jonge konijntjes. Kinderen kunnen de dieren aaien, voeren en allerlei dingen leren op de boerderij.

 8. Familie paasdiner

  Nodig de hele familie uit voor een gezellig diner met Pasen. Heb je geen zin om een uitgebreid paasdiner te koken? Vraag dan aan iedereen om een gerecht mee te nemen. Ook erg gezellig is om met zijn allen te gaan barbecueën. Mocht de lentezon het laten afweten, dan kun je het eten buiten bereiden en binnen opeten.

Foto: Pawel Loj