Top
  >  Familie   >  Pasgeboren baby is zwanger van tweeling

Baby zwanger tweeling
In Hongkong is een baby geboren die zelf zwanger bleek. Het meisje was direct na haar geboorte in verwachting van een tweeling.

De zwangere baby kwam ter wereld in het Queen Elizabeth Hospital. Tijdens prenatale onderzoeken kwam de zwangerschap niet aan het licht omdat de embryo’s in het meisje heel klein waren. Pas 3 weken na de geboorte van het kindje konden de foetussen door middel van een operatie verwijderd worden. Volgens de artsen is de ingreep is succesvol verlopen.

Tweeling groeit in buik van baby

De tweeling in de buik van de baby was 8 tot 10 weken oud. De foetussen hadden al armpjes, beentjes, ribben, een ruggengraat en ingewanden. Ook hadden ze allebei al een navelstreng en huid ontwikkeld. De ene vrucht woog 14,2 gram en de andere foetus 9,3 gram.

De artsen gaan uitzoeken wat de oorzaak is van de zwangerschap. Waarschijnlijk heeft het te maken met het feit dat de moeder meerdere abortussen achter de rug heeft. “Uiteraard is het onmogelijk dat de baby zelf zwanger is geworden. De bevruchting moet bij haar ouders worden gezocht”, laat dokter Yu Kai-man weten aan The Hong Kong Medical Journal.

Jongetje bevalt van eigen tweelingbroertje

Hoewel dit soort zwangerschappen zeldzaam is, is het fenomeen niet uniek. Het komt slechts voor bij 1 op de 500.000 bevallingen. Zo beviel een 2-jarig jongetje uit China ooit van zijn eigen tweelingbroertje.

Foto: Gabi Menashe