Top
  >  Mode & Beauty   >  Primark in opspraak vanwege sexy kinderbikini


Primark kwam onlangs zwaar onder vuur te liggen omdat de Britse winkelketen sexy bikini’s voor kinderen verkocht. De bovenstukjes van de bikini’s waren opgevuld en voorgevormd.

De voorgevormde en opgevulde bikini’s van Primark zijn bedoeld voor meisjes van 7 jaar. Als het meisje de bikini draagt lijkt het alsof zij al borsten heeft. Zowel consumenten als de kinderbescherming waren niet blij met deze sexy kinderbikini’s en vonden dan ook dat Primark de verkoop moest staken.

Volgens een woordvoerder kinderbescherming zou een jong meisje met een opgevulde bikini eerder pedofielen aantrekken. Mede door de druk van de kinderbescherming en een oproep van David Cameron, de leider van de conservatieven, om Primark te boycotten, heeft de winkelketen doen besluiten om de bikini’s uit de schappen te halen. Daarnaast heeft Primark ook zijn excuses aangeboden en gemeld dat de opbrengst van de verkochte bikini’s wordt geschonken aan een goed doel voor kinderen.


Overigens is het niet voor het eerste dat er in Groot-Brittannië opschudding is omtrent badkleding voor kinderen. Ook Asda en Tesco kwamen in opspraak toen zij voorgevormde bikini’s voor kleine meisjes verkochten. Maar ook in Nederland heeft een soortgelijk incident plaatsgevonden. Zo kwam de HEMA in 2002 onder vuur te liggen toen zij strings in kindermaten verkochten.