Top
  >  Eten & Drinken   >  Pure chocolade kan hartaanval voorkomen


Het schijnt helemaal niet zo slecht te zijn om iedere dag chocolade te eten. Als je iedere dag een reep pure chocolade eet, zou je de kans op een hartaanval en beroerte namelijk verkleinen.

Uit een Australisch onderzoek blijkt dat 70 dodelijke hartaanvallen kunnen worden verkomen op elke 10.000 chocoladeliefhebbers. Het gaat dan niet op witte- of melkchocolade, maar om de pure en bittere variant waar minstens 70 procent pure cacao in zit. Veel hartpatiënten zullen blij zijn met deze uitkomst. “Deze donkere chocola kan een alternatief zijn voor of een aanvulling op medicijnen voor hartpatiënten,” vertelt onderzoekster Ella Zomer van de Monash University in het British Medical Journal.

Cocao kan een hartaanval verkomen omdat het vol zit met antioxidanten. Deze stof verwijdt de bloedvaten, waardoor de bloeddruk daalt. Ook groene thee en felgekleurd fruit hebben dit effect, maar chocola is natuurlijk veel lekkerder. Deskundigen waarschuwen echter ook voor de negatieve gevolgen van chocola. Te veel is natuurlijk ook niet goed voor je. Daarom moet je dit dieet combineren met een gezond eetpatroon en voldoende beweging.

post a comment