Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor cannelloni met zalm


Pasta komt oorspronkelijk uit Italië, maar ook hier in Nederland wordt dit veel gegeten. Je hebt pasta in verschillende soorten. Hieronder vind je een recept voor cannelloni met zalm.

Cannelloni komt van origine uit Italië en behoort tot de pastasoorten. Het zijn grote staafjes pasta gemaakt van durumtarwe. Canneolloni kun je vullen met kaas, vlees, vis en groenten. Dit recept is voor cannelloni gevuld met zalm en ricottakaas.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 15 cannelloni rolletjes
  • 400 gram zalmfilet
  • 400 ml visbouillon van een tablet
  • 250 gram ricotta
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C en maak ondertussen 400 ml visbouillon klaar. Hak daarna de zalm in kleine stukjes. Meng hierna de zalm met de tomatenblokjes en voeg 1 eetlepel citroensap toe. Je kunt naar smaak nog wat zout en peper toevoegen. Vul vervolgens de cannelloni rolletjes met het mengsel, dit kun je doen door ze rechtop te zetten en ze met een theelepeltje vol te scheppen.

Vet de ovenschaal in en schenk daarna de helft van de bouillon, 200 ml, in de schaal. Leg de cannelloni rolletjes naast elkaar op de bodem. Roer de ricotta in kom los en voeg de rest van de visbouillon toe. Breng de ricotta op smaak met 1 eetlepel citroensap en wat zout en peper. Schep de ricotta op de cannelloni en bestrooi dit met geraspte kaas.

Zet hierna de schaal in de oven en laat de cannelloni ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin bakken. Laat na die 30 minuten de cannelloni eventjes afkoelen voordat je het serveert.