Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor couscous cupcakes


Bij cupcakes denk je toch al gauw aan een klein cakeje met een zoete laag glazuur. Toch zijn er ook hartige cupcakes, hier vind je het recept voor een cupcake gemaakt van couscous.

Dit recept voor couscous cupcakes is gemakkelijk te bereiden en daarom ook geschikt om met de kinderen te maken. De couscous cupcakes zijn lekker als lunch of je kunt ze in combinatie met wat groenten en vlees als hoofdgerecht serveren.

Benodigdheden voor 12 cupcakes:

  • 225 gram cakebloem
  • 200 gram gekookte couscous
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • Scheutje melk
  • 12 cupcake vormpjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven alvast voor op 170 graden en meng daarna het bloem, bakpoeder, suiker, komijn en koriander in een kom. Voeg na smaak een beetje zout toe. Mix het ei en de olie in een andere kom totdat het een glad beslag is.

Wanneer beide mengsels zijn gemixt tot een glad beslag voeg je ze samen in 1 kom. Schep daarna de citroenschil en peterselie er doorheen. Als je dit hebt gedaan verdeel je het beslag in gelijke delen over de 12 cupcake vormpjes.

Bak de cupcakes in de oven op 170 graden gaar in ongeveer 20 minuten. Laat de couscous cupcakes even afkoelen voordat je ze op serveert.