Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor Koninginnedag taart


Koninginnedag staat weer voor de deur en daarom vind je hier het recept voor een heerlijke Koninginnedagtaart. Deze Hollandse is niet alleen heel lekker, maar ziet er ook nog eens heel leuk uit.

Het kost 42 minuten om de taart te maken, de voorbereiding neemt 120 minuten in beslag en je moet in totaal 210 minuten wachten. Dit recept voor Koninginnedag taart kost dan ook een hoop werk, maar dan heb je ook wat! Want de rood wit blauwe taart is een feest op tafel!

Ingrediënten:

  • 9 eieren
  • 250 milliliter slagroom
  • 3 bakjes blauwe bessen, a 150 gram
  • 3 bakjes frambozen, a 125 gram
  • 100 gram bloem
  • 175 gram poedersuiker
  • 75 gram kristalsuiker
  • 50 gram chocolade extra puur 72 procent
  • 5 tabletten witte chocolade, fijngehakt, a 100 gram
  • 2 bakjes mascarpone, 450 gram
  • 30 gram koude boter
  • 3 bakjes geschaafde amandelen, a 55 gram

Materialen:

  • Spuitzak
  • Deegroller
  • Keukenmachine
  • 3 springvormen met een doorsnede van 16 centimeter

Bereidingswijze:

Verwarm de slageroom in een pannetje en gooi de geraspte witte chocolade erbij. Roer het mengsel tot de chocolade gesmolten is. Laat de chocoladecrème vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur en zet het in de koelkast.

Meng 60 gram poeder met 25 gram poedersuiker en doe er een snufje zout bij. Voeg 1 ei en de boter toe en kneed het tot een soepel deeg. Verpak het daarna in folie en laat het rusten in de koelkast.

Hierna verwarm je de oven op 170 graden en maal de amandelen zo fijn mogelijk met de keukenmachine. Gooi de gemengde amandelen, de rest van de bloem en poedersuiker bij elkaar. Splits 8 eieren en klop het stijf met de kristalsuiker. Gooi het amandelmengsel erbij en klop het er luchtig doorheen. Schep het mengsel in de spuitzak en verdeel het over de 3 springvormen. Zet de springvormen ruim 15 minuten in de oven en laat het vervolgens 5 minuten afkoelen. Herhaal dit nog een keer zodat je uiteindelijk 6 amandellagen hebt.

Haal nu het deeg uit de koelkast en rol het tot een lap van 1 tot 2 centimeter dik. Snijd er een cirkel uit met een doorsnee van 16 centimeter en leg deze plak deeg in een springvorm. Prik er gaatjes in en bak het 12 minuten goudbruin. Laat het vervolgens anderhalf uur afkoelen.

Als het is afgekoeld, heb je de deegbodem van de taart. Smelt de pure chocolade, bestrijk de bodem hiermee en laat het afkoelen. Smeer tot slot een laagje witte chocoladecrème op de bodem.

Nu de bodem klaar is, kun je beginnen met het stapelen van de taart zodat hij 6 lagen krijgt. Leg eerst een amandellaag op de bodem, bestrijk deze met witte chocoladecrème en bedek het met bessen en frambozen. Herhaal deze stappen tot je 6 lagen hebt en eindig met een amandellaag. Besmeer de buitenkant van de taart met chocoladecrème en zet de taart 1 uur in de koelkast. Vervolgens bestrijk je de taart met mascarpone en leg tot slot de rest van het fruit er bovenop.