Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor lasagne met spinazie


Heb je zin in pasta, maar liever niet weer spaghetti of macaroni? Met onderstaand recept voor lasagne met spinazie zet jij binnen een handomdraai een heerlijke lasagne op tafel.

De mascarpone in dit recept voor lasagne met spinazie zorgt voor een extra romige smaak waardoor dit gerecht ook heel geschikt voor kinderen is. Daarnaast is het niet moeilijk te maken en is de voorbereidingstijd maar 15 minuten waardoor je binnen 3 kwartier een overheerlijk maar simpel gerecht op tafel tovert.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 500 gram rundergehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 450 gram spinazie (diepvries)
  • 250 gram lasagnebladen
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram geraspte Pecorino kaas

Bereidingswijze:
Versnipper de uit en verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui eventjes in de pan en snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg na ongeveer 4 minuten de knoflook, oregano en het gehakt toe aan de ui. Rul het gehakt totdat dit bruin is en voeg dan de tomatenblokjes toe. Kook het mengesel ongeveer 5 minuten.

Verwarm de oven voor op 200 °C, schep ondertussen 1/3 van de saus in de ovenschaal. Bedek de laag met lasagnebladen en 1/3 spinazie en mascarpone. Ga zo door met tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met en laag spinazie en mascarpone. Voeg daarna als laatst de geraspte kaas toe.

Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zit deze 20 minuten in de oven. Verwijder na de 20 minuten de folie en zet de lasagne terug in de oven. Na ongeveer 10 minuten is de lasagne met spinazie klaar, maar laat deze nog wel even afkoelen voordat je het gerecht serveert.