Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor nougatine ijstaart


Wil je eens een keer wat anders dan appeltaart serveren op een verjaardag? Kies voor dit recept voor nougatine ijstaart.

Deze taart is gemakkelijk te maken en hoeft niet in de oven, waardoor er weinig kan misgaan. Ook is deze ijstaart goed aan te passen op verschillende smaken. Ben je niet zo van de mokkaschuimpjes, maar meer van chocolade? Vervang dan de schuimpjes in dit recept voor nougatine ijstaart bijvoorbeeld door chocolat-chipkoekjes of pindarotsjes.

Ingrediënten:

  • 2 liter vanilleroomijs
  • 400 gram chocolade
  • 3 zakken mokkaschuimpjes
  • 1 zakje nougatine

Bereidingswijze:
Zet als eerst het ijs ongeveer een half uur buiten de vriezer zodat het kan ontdooien. Bedek ondertussen een 18cm grote taartvorm met plastic folie. Het is belangrijk dat je de vorm met genoeg folie bekleed omdat de folie straks ook nog over de taart heen geslagen moet worden.

Maak de mokkaschuimpjes en chocolade klein, dit kun je onder anderen doen door alles in een plastic zak te stoppen en het met een deegroller kapot te slaan. Schep het ijs in een kom en voeg de helft van het zakje nougatine toe, roer dit goed door elkaar. Voeg daarna de gebroken chocolade en schuimpjes toe en roer het mengsel nog eens door.

Je kunt nu het mengsel in de taartvorm scheppen en de bovenkant bedekken met de overgebleven nougatine. Sla de overgebleven folie over de taart om kristalvorming te voorkomen. Nadat de taart circa 2 uur in de vriezer heeft kunnen opstijven kun je met een warm mes de Nougatine ijstaart in puntjes snijden en serveren.