Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor oranje tompoezen


Tompoezen zijn lekker op verjaardagen, maar op Koninginnedag is het natuurlijk ook heerlijk om een oranje tompoes te eten. Zelf maken is natuurlijk nog veel leuker, daarom vind je hier een recept voor oranje tompoezen.

Met dit recept voor oranje tompoezen maak je acht tompoezen voor Koninginnedag. Het maken van de oranje tompoezen duurt wel even, omdat je ongeveer 2 uur moet wachten voordat ze klaar zijn. De oranje tompoezen hebben een lekkere romige pudding en natuurlijk een oranje laagje glazuur. Om het helemaal af te maken, prik je er nog een rood wit blauw vlaggetje in.

Ingrediënten:
2 eierdooiers
25 gram bloem
250 milliliter melk
40 gram basterdsuiker
100 gram poedersuiker
½ vanillestokje
1 eiwit
Zout
Oranje voedingskleurstof
Paar druppels citroensap
Bladerdeeg

Bereidingswijze:
Laat het bladerdeeg op het aanrecht ontdooien, terwijl je de pudding maakt. De melk verwarm je ongeveer 15 minuten in een pan samen met een beetje zout en het vanillestokje, zorg hierbij dat de melk net niet kookt. Dan haal je het vanillestokje uit de melk, verwijder je de zaadjes en doe je het stokje weer in de melk.

Vervolgens doe je de eierdooiers en de suiker in een kom en voeg daar de bloem bij. Roer totdat het een dik beslag wordt en doe de helft van de melk erdoor. Roer alles nog goed door en doe het mengsel weer in de pan. Roer het mengsel goed door elkaar op de laagste stand. Als de pudding heel dik is, haal je de pan van het vuur. Doe wat plastic folie over de pudding en zet de pudding in de koelkast.

Ondertussen maak je het glazuur door de poedersuiker te zeven. Doe een paar druppels citroensap en het eiwit bij de poedersuiker en kluts het geheel gedurende 3 minuten. Daarna voeg je de oranje kleurstof er aan toe.

Verwarm de oven voor op 220 graden en gooi wat bloem op een bakplaat. Uit het bladerdeeg snijd je acht plakken van 8 bij 16 centimeter en leg ze op de bakplaat. Doe een klein beetje ei op het bladerdeeg en bak ze ongeveer 10 minuten. Nu kun je de plakken voorzichtig uit elkaar trekken. Op de onderste plak smeer je een dikke laag pudding en dek je het af met de tweede plak. Tot slot besmeer je de bovenste laag met het glazuur en de Oranje tompoezen zijn gemaakt!