Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor paaskoekjes


Pasen maak je voor kinderen nog leuker door samen paaskoekjes te maken. Om je een handje op weg te helpen staat hieronder een recept voor paaskoekjes.

Met het eenvoudige recept maken de kinderen onder jouw toeziend oog zelf de paaskoekjes klaar. Ze zullen het bakken dan nog leuker vinden, omdat ze de koekjes zelf gemaakt hebben. Dit recept voor paaskoekjes legt uit hoe ze gemaakt worden.

Benodigdheden:
1 ei
200 gram bloem
200 gram basterdsuiker
200 gram boter
20 gram citroenrasp
Zout

Werkwijze:
Je begint met het snijden van de boter in kleine stukjes, die je vervolgens in de koelkast legt. Terwijl de boter in de koelkast hard aan het worden is, zeef je de bloem boven een kom. In de kom doe je dan de citroenrasp, een snufje zout en de basterdsuiker.

Vervolgens voeg je de kleine stukjes boter toe aan de bloem. Dan meng je het ei er met een mes door heen. Als alles goed gemengd is, kneed je het mengsel tot een bal. Als je een stevige bal hebt gemaakt, wikkel je de bal in huishoudfolie en leg je het deeg 1 uur in de koelkast.

Ondertussen kun je alvast de bakplaat in vetten met boter en een eetlepel bloem strooien over de plek waar je straks de koekjes gaat maken. Als het deeg een uur in de koelkast heef gelegen, rol je het deeg, met een deegroller voorzien van bloem, nu uit tot dat het deeg ongeveer 4 millimeter dik is.

De oven kan vast voor verwarmen op 190 graden, terwijl je de paaskoekjes maakt. Met paasvormpjes snijd maak je koekjes uit het deeg. De koekjes leg je op de bakplaat en in ongeveer 10 minuten zijn de paaskoekjes mooi bruin. De koekjes even laten koud worden en ze zijn klaar om te eten. De paaskoekjes kun je helemaal afmaken door met een lintje een strikje om de nekjes van de haasjes te knopen. Dan zien de paaskoekjes er extra feestelijk uit!