Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor pompoentaart


Een vrucht die elke herfst weer opduikt is de pompoen, vooral rond Halloween is deze populair. Daarom vind je hier een recept voor pompoentaart.

Halloween en pompoenen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of je nu samen met de kinderen een pompoen uitholt en er een leuke lantaarn van maakt of verschillende pompoengerechten op tafel zet, met Halloween zijn pompoenen niet weg de te denken. Van plan om een gerecht met pompoen te maken? Hieronder vind een pompoentaart recept.

Ingrediënten:

  • 1 oranje pompoen
  • 1 sinasappel
  • 1 flesje gembersiroop
  • 1 pak kandijkoeken
  • 60 gram boter
  • 3 eieren
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 bekertje slagroom
  • 5 eetlepels schenkstroop
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 1 theelepel foelie

Bereidingswijze:
Verwarm als eerst de oven op 170 graden voor. Rasp de schil van de sinasappel en bewaar deze in een apart bakje. Pers daarna de sinasappel uit en bewaar het sap. Snijd de pompoen door midden en verwijder de schil, zaden en draden. Maak vervolgens van de 2 pompoenhelften kleine blokjes en kook deze 20 minuten in een ruime hoeveelheid water. Voeg aan het water de gembersiroop en sinasappelsap toe.

Als de pompoenblokjes 20 minuten hebben gekookt kun je deze afgieten en even laten afkoelen. Smelt de boter en verkruimel de kandijkoeken. Als dit gebeurd is kun je de boter en de kandijkoek samenvoegen en deze over de bodem van de bakvorm verdelen. Druk de koekmix goed aan. Zet de bakvorm tot gebruik weg in de koelkast.

Nu ga je de eieren loskloppen en vermengen met de basterdsuiker en slagroom. Pureer de pompoen en voeg ondertussen de sinaasappelrasp, stroop, foelie en kaneel toe. Verkruimel de kruidnagel en voeg dit samen met de eieren, basterdsuiker en slagroom en doe dit bij de puree.

Als laatst haal je de bakvorm uit de koelkast en vult deze met de puree. Bak de taart daarna 45 minuten gaar worden in de oven. Laat de taart even afkoelen wanneer deze klaar is. Tot slot kun je als je dat leuk vind de taart decoreren met bijvoorbeeld wat kaneelstokjes, schijfjes pompoen of sinaasappelrasp.