Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor vegetarische couscous ovenschotel


Heb je zin in eens wat anders dan aardappelen, groenten en vlees? Probeer dan eens dit recept voor een vegetarische couscous ovenschotel.

Couscous wordt gemaakt van kleine bolletjes durumtarwe en is heel populair in Afrikaanse landen. Toch zien we dit gerecht ook steeds vaker in Nederland op tafel staan. Couscous is niet alleen gezond maar ook nog eens gemakkelijk klaar te maken. Het onderstaande recept voor een vegetarische couscous ovenschotel is bedoeld voor 4 personen en is ook heel geschikt voor kinderen omdat het niet te gekruid.

Ingrediënten:

  • 400 gram couscous
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 4 gele paprika’s
  • 200 gram witte kaasblokjes
  • 370 gram pastasaus met basilicum

Bereidingswijze:
Ontpit de paprika’s en snijd deze in brede repen. Gril de paprika’s ongeveer 20 minuten totdat ze mooi gekleurd zijn. Je kunt de paprika’s grillen door gebruik te maken van een grillpan of door ze in de oven te leggen. Mocht je wat minder tijd hebben, dan kun je de paprika’s ook vervangen door een pot kant-en-klare gegrilde paprika’s.

Bereid ondertussen de couscous. Doe de couscous in een kom en schenk hier 400 ml kokend water bij, voeg wat olijfolie toe en roer met een vork alles goed door. Laat de couscous een paar minuutjes staan en roer deze weer door. Wanneer de couscous het water goed heeft opgenomen is de couscous klaar.

Meng de ui, courgette en kaas met wat olijfolie door de couscous. Schep de helft van het mengsel in de ovenschaal en strijk dit glad. Verdeel de helft van de pastasaus over de couscous en dek het af met de helft van de gegrilde paprika’s. Verdeel de rest van de couscous erover en dek ook dit af met de paprika’s. Verdeel als laatst de overige pastasaus erover. Zet de schaal vervolgens 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.