Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor aardappelsalade met zalm


Met de nazomer in het vooruitzicht, ben je misschien op zoek naar wat makkelijke en smakelijke recepten voor salades. Een salade is namelijk wel zo prettig tijdens een warme avond en gelukkig bestaan ze tegenwoordig niet alleen maar uit sla. Zo ook het volgende recept voor aardappelsalade met zalm.

Het onderstaande recept voor aardappelsalade met zalm heb je binnen een half uur op tafel hebben staan, waarvan je met vier personen kunt genieten. Het enige wat je voor dit makkelijke en lekkere gerecht hoeft te doen is het koken van de aardappelen en de rest vereist wat hak en snijwerk.

Benodigdheden:
• 600 gram aardappelen, het liefst nieuwe
• 400 gram gerookte zalm
• 150 milliliter crème fraîche
• 2 eetlepels kappertjes
• 1 stukje mierikswortel, circa 3 centimeter
• 1 citroen
• 1 bosje verse dille
• Rode wijnazijn

Bereidingswijze:
De aardappelen moeten ongeveer in even grote stukken zijn, dus snijd ze in stukjes net iets groter dan een dobbelsteen. Breng dan een pan met water aan de kook en voeg hier wat zout aan toe. Doe de stukjes aardappel in de pan en laat ze circa 15 tot 20 minuten koken. Lek ze dan vervolgens uit in een vergiet.

Pak dan een kom, rasp hier de schil en de helft van het sap van de citroen in. Giet hier een scheutje van de rode wijnazijn bij in. Van deze hoeveelheid voeg je drie keer zoveel olijfolie toe, waarna de twee eetlepels met kappertjes er ook bij mogen. Meng deze ingrediënten goed door elkaar heen en voeg naar eigen smaak zout en peper toe mocht het nodig zijn.Dan kunnen de gekookte aardappelen bij de dressing gevoegd worden en er zachtjes door heen worden geschept.

Rasp dan de mierikswortel, doe dit in een kommetje en voeg hier de crème fraîche en de rest van het citroensap aan toe. Snijd de dille fijn en mix dit door het mengsel. Dit voeg je bij de aardappelen en roer je er door heen.

De gerookte zalm snijd je vervolgens in lange repen en drapeer je op een groot bord. Hier schep je het aardappelmengsel op, waarna je het geheel lichtjes door elkaar husselt zodat de zalm ook tevoorschijn komt. Je kunt de aardappelsalade met zalm prima serveren met een stuk brood.