Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor hartige banketstaaf


De zoete banketstaaf kennen we allemaal wel, maar als je meer van hartig houdt kun je ook voor een hartige banketstaaf gaan. Dit recept vertelt je hoe je zo’n hartige banketstaaf snel en eenvoudig zelf kan maken.

Bij het serveren van een hartige banketstaaf is het verstandig om aan je gasten vooraf te vertellen dat het een hartige banketstaaf is, want de kans is groot dat de meeste mensen gewoon een zoete banketstaaf verwachten. Vertel er ook meteen bij dat je deze zelf gemaakt hebt, want met het volgende recept voor het maken van een hartige banketstaaf is dit namelijk zo gedaan.

Benodigdheden:

  • 250 gram rundergehakt
  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
  • 2 eetlepels bloem
  • Een half teentje geperste knoflook
  • 10 groene olijven, fijngesneden
  • Zout
  • Een halve theelepel oregano
  • 1 gegrilde rode paprika (uit pot)
  • 1 eierdooier
  • Cayennepeper
  • Bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden C. Spreid het bladerdeeg uit op je werkvlak en laat het ontdooien. Daarna stapel je de plakjes deeg op en rol je deze uit tot een rechthoekige lap deeg.

Meng het gehakt met de knoflook, paprika, oregano en olijven en breng het op smaak met zout en cayennepeper. Maak je handen nat en vorm het gehakt tot een rol.

Bedek vervolgens de bakplaat met bakpapier en leg de deeglap er boven op. Leg hierna de gehaktrol er op en vouw het deeg rond het gehakt. Druk de randen goed aan en leg de rol op de vouwnaad.

Klop de eierdooier los en bestrijk de bovenkant van de deegrol ermee. Laat de staaf in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten bruin en gaar bakken. Laat de staaf iets afkoelen en snij deze dan in stukjes of plakjes.

Je kunt de hartige banketstaaf eventueel garneren met grof gehakte (pistache) nootjes.