Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor kokosmakronen
o


Voor de liefhebber van kokos, zijn kokosmakronen een waar genot. Je koopt ze waarschijnlijk altijd in de supermarkt, maar zou je niet liever van een verse willen genieten? Met het volgende recept voor kokosmakronen zet je binnen een handomdraai, je tanden in een zelfgemaakte kokosmakroon.

Je hebt er misschien nog nooit bij stil gestaan, hoe een kokosmakroon gemaakt wordt. Als je denkt dat het een tijdrovende en ingewikkelde bereiding vereist, dan zal het volgende recept voor kokosmakronen je aangenaam verrassen. In minder dan drie kwartier tover je namelijk overheerlijke kokosmakronen op tafel.

Benodigdheden

• 250 gram geraspte kokos
• 30 gram fijngemalen amandelen
• 100 gram kristalsuiker
• 2 eiwitten
• 1 theelepel vanille- of kokosextract
• 1 theelepel citroensap

Bereidingswijze
Verwarm als eerste de oven voor op een temperatuur van 170 graden.

Doe de twee eiwitten in een vetvrije kom en klop deze met een mixer, totdat er een luchtig schuimmengsel ontstaat. Hier voeg je dan beetje bij beetje de kristalsuiker aan toe en mix dit door elkaar tot je glanzende pieken hebt die omhoog blijven staan.

De rest van de ingrediënten, dus de geraspte kokos, fijngemalen amandelen, vanille- of kokosextract en citroensap, gaan vervolgens bij het mengsel in. Roer dit met een spatel van hout of plastic, als het maar geen metaal is, rustig door elkaar. Pas op dat je niet te hevig roert, want anders verliest het mengsel zijn luchtigheid.

Pak dan een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier. Maak dan hoopjes van het kokosmengsel, ongeveer in dezelfde grootte als een mandarijn. Deze leg je vervolgens op de met papier bedekte bakplaat, die dan de oven ik kan worden geschoven. De kokosmakronen bak je ongeveer 20 minuten, totdat ze licht goudkleurig beginnen te worden. Dan kunnen ze de oven uit en zijn ze klaar om van te genieten.

post a comment