Top
  >  Eten & Drinken   >  Recept voor mangotaart


Bijna iedereen heeft weleens een stukje appeltaart of aardbeientaart gegeten, maar heb je ooit mangotaart geprobeerd? Zo niet, dan vind je hier het recept voor mangotaart.

Hoewel het onderstaande recept voor mangotaart niet al te ingewikkeld is, duurt het wel even voordat je deze zonnige taart op tafel hebt staan. Maar laat je hierdoor niet afschrikken, want qua werk valt het wel mee. Wat de bereidingstijd zo lang maakt, is dat je af en toe even moet wachten totdat je verder kunt. Zo duurt het maken van de taart ongeveer 40 minuten en moet je voor het wachten zo’n 290 minuten reserveren.

Benodigdheden:

  • 2 rijpe mango’s
  • 1 limoen
  • 4 eieren
  • 250 milliliter slagroom
  • 200 gram bloem
  • 95 gram fijngemalen amandelen
  • 500 gram gedroogde linzen of bonen
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram koude boter
  • Springvorm met een doorsnede van 26 cm

Bereidingswijze:
Doe de fijngemalen amandelen in en kom en zeef de bloem erboven. Doe vervolgens een mespuntje zout, 75 gram basterdsuiker en de boter erbij en kneed het geheel tot kruimels. Pak hierna een ei en voeg de eidooier toe en kneed alles vlug tot een soepel deeg. Als het deeg te droog wordt kun je een beetje ijskoud water toevoegen. Als het deeg soepel aanvoelt kneed je het tot een bal en bedek je het met vershoudfolie en plaats je het 1 uur in de koelkast.

Pak hierna de springvorm en bedek de bodem met bakpapier en vet de randen in met boter. Vervolgens rol je het deeg uit tot een lap en bekleed je de springvorm hiermee. Daarna prik je met een vork gaatjes in de bodem en plaats je de springvorm voor 30 minuten in de koelkast.

Laat de oven alvast voorverwarmen op 190 graden C. Pak dan de taartbodem en bedek deze met aluminiumfolie en leg hierop de linzen of bonen. Bak vervolgens de taartbodem 15 minuten in de oven. Hierna verwijder je de linzen of bonen en het aluminiumfolie en bak je de bodem nog 5 minuten op 170 graden C.

Pak daarna de limoen, boen deze schoen, rasp de schil eraf en pers de vrucht uit. Doe de overgebleven suiker in en kom en roer de slagroom, het limoensap en de geraspte schil erdoor. Roer daarna ook de 3 eieren er doorheen. Hierna schenk je het mengsel in de taartbodem en bak je de taart ongeveer 30 minuten in de oven totdat de vulling gestold is.

Haal de taart uit de oven en laat deze 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens plaats je de taart nog 1 uur in de koelkast. Haal hierna de taart uit de koelkast en schil de mango’s en snijd ze in dunne lange plakken. Als laatste leg je de mango plakken op de taart.