Top
  >  Eten & Drinken   >  9 redenen om chocolade te eten

redenen chocolade eten
Chocolade, bijna elke vrouw is er dol op. Het eten ervan zorgt alleen vaak voor een schuldgevoel, maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Want het is gezond en om je daarvan te overtuigen vind je hier 9 redenen om chocolade te eten.

Hoewel chocolade geen wondermiddel is, heeft het absoluut een positief effect op je gezondheid. Vooral pure chocolade is goed voor je en kun je dagelijks gerust met mate eten. Het beschermt je namelijk tegen ziekten, maakt je blij en je kunt er beter door nadenken. Kortom er zijn genoeg redeneren om een stukje chocolade te nemen.

 1. Zorgt voor zin in seks

  Chocolade kan zorgen voor meer actie in de slaapkamer. De stoffen anandamide en fenylethylamine zorgen voor een gevoel van geluk en opwinding waardoor je meer zin hebt in seks.

 2. Beschermt tegen hart- en vaatziekten

  Uit onderzoek van de University of California Department of Nutrition is gebleken dat chocolade de kans op hart- en vaatziekten vermindert. Dit komt door de antioxidant flavonoïde. Hierdoor hoopt het cholesterol zich niet op in de bloedvaten en dat is goed voor de bloeddoorstroming en het hart.

 3. Goed voor de hersenen

  Chocolade heeft een positief effect op de hersenen. Theobromine en andere stoffen zorgen ervoor dat je beter en helderder kunt nadenken.

 4. Helpt tegen PMS

  Chocolade is het perfecte medicijn tegen PMS. Dit komt doordat chocolade magnesium bevat. Dit mineraal zorgt voor verlichting bij kramp en voor meer energie.

 5. Werkt bloeddruk verlagend

  De flavonoïde in chocolade is goed voor de bloedvaten. Verschillende studies hebben aangetoond dat chocolade hierdoor de bloeddruk in korte tijd kan verlagen.

 6. Beschermt tegen zonnebrand

  Chocolade beschermt je tegen verbranding door de zon. Door de flavonoïde ben je minder gevoelig voor de UV-stralen waardoor je minder snel verbrandt.

 7. Werkt tegen stress

  Zwitserse onderzoekers hebben aangetoond dat het eten van chocolade kalmer maakt. Het eten van een stukje zou bij angstige mensen dan ook stressverlagend werken.

 8. Het maakt blij

  Chocolade is goed voor je humeur. Het stimuleert de endorfineproductie in het lichaam en dat zorgt ervoor dat je je blij voelt.

 9. Helpt tegen vermoeidheid

  Het helpt ook tegen vermoeidheid. Onderzoekers van Hull York Medical School hebben aangetoond dat mensen met chronische vermoeidheid door het eten van chocolade minder moe, angstig en depressief zijn.