Top
  >  Eten & Drinken   >  Redenen om groene thee te drinken


Dat er tegenwoordig steeds meer mensen fanatiek aan de groene thee gaan had je waarschijnlijk al in de gaten, maar weet je ook al waarom? Dit komt omdat er allerlei goede redenen zijn om groene thee te drinken.

Ik heb 6 wel hele goede redenen gevonden om groene thee te drinken. Zo zijn er onderzoeken die hebben bewezen dat deze warme drank gezond is voor lichaam, huid en geest. Ook verkleint het de kans dat je dodelijke ziektes krijgt.

Een langer leven

Uit Japans onderzoek blijkt dat je door het drinken van 5 koppen thee of meer per dag langer leeft. Zo krijg je door het drinken van dit drankje minder snel dodelijke ziektes zoals kanker. Niet alleen leef je langer ook blijf je waarschijnlijk geestelijk langer gezond. Het vermindert namelijk ook je kans op het krijgen van dementie.

Goed voor de huid

Groene thee is goed voor je huid. Dit komt doordat het veel anti-oxidanten bevat. Deze stoffen zorgen ervoor dat de beschadiging van je cellen of weefsels minder wordt. Het gevolg hiervan is dat je minder rimpels krijgt. Ook helpt deze hete drank bij het voorkomen en bestrijden van acne en vermindert het de symptomen van eczeem. Voor het beste resultaat moet je zo’n 3 kopjes per dag drinken.

Gezond gebit

Als je een gezonder gebit wilt is het verstandig om groene thee te drinken. In deze warme drank zitten namelijk catheines. Dit zijn moleculen die helpen tandaanslag te voorkomen en ze zorgen voor een goede balans tussen zuren en bacteriën in je mond. Het gevolg hiervan is dat je sterkere tanden en een frisse adem krijgt.

Goed tegen overgewicht

Groene thee is goed tegen overgewicht doordat het je stofwisseling versnelt. Wanneer je stofwisseling sneller gaat verbrand je namelijk meer energie. Ook vermindert het de afvalstoffen in je lichaam. Per dag kun je maximaal 80 calorieën extra kwijtraken door het drinken van dit warme goedje.

Maakt slimmer

Het drinken van groene thee maakt je slimmer. Het zorgt ervoor dat je geheugen gestimuleerd wordt, ook als je onder stress werkt. Zo leer je er beter door en onthoud je meer. Doordat je er meer dingen door onthoudt vermindert het ook de kans op dementie.

post a comment