Top
  >  Familie   >  8 redenen waarom ik een slechtere moeder ben dan jij

redenen slechtere moeder
Dol ben ik op mijn 3 kinderen, een 2,5-jarige tweeling en een dochter van 4, alleen soms heb ik het echt even helemaal gehad. Ik ben dan ook absoluut geen modelmoeder die dagelijks een verse maaltijd bereidt, waarvan de kinderen netjes luisteren en die nooit een leugentje om bestwil vertelt. Ik doe heus mijn best, maar toch zijn er ook genoeg redenen te bedenken waarom ik een slechtere moeder ben dan jij.

 1. Ik vertel dat Dora en Boots op vakantie zijn

  Een keer heb ik mijn dochtertje verteld dat Dora op vakantie was en dat ze daarom niet op tv kon komen. De reden was heel simpel, ik had het zo gehad met de avonturen van Dora en haar vriendje Boots.

 2. Ik ben blij als andere kinderen een driftbui hebben

  Ik ben stiekem altijd heel blij als het kind van iemand anders een driftbui krijgt in het openbaar. Hierdoor voel ik me altijd beter over mijn eigen opvoedkunsten en kinderen.

 3. Ik ben lui

  Alle babyspullen staan nog op zolder, omdat ik bang ben dat als ik het weg doe ik opeens weer zwanger ben. Dat is wat ik aan mijn man vertel. De echte reden is dat ik gewoon lui ben.

 4. Ik douche niet elke dag

  Als ik geen tijd heb om te douchen gebruik ik babydoekjes om mezelf schoon te maken. Ik gebruik ze onder mijn oksels, borsten en ja, ook op sommige andere plaatsen.

 5. Ik plan een avondje uit expres vroeg

  Een avondje uit met mijn vriendinnen plan ik bewust om 18.30 uur. Hierdoor kan ik het hele bedtijdritueel, dat met 3 kinderen heel lang is, een keer overslaan.

 6. Ik speel verstoppertje om te kunnen slapen

  Soms stel ik voor om verstoppertje te spelen, zodat ik me kan verbergen in mijn bed om even een kort dutje te doen. Als moeder heb je zo nu en dan gewoon een powernap nodig!

 7. Ik lieg al weken dat de autoradio kapot is

  Ik vertel mijn kinderen al weken dat de autoradio kapot is, zodat ik niet meer naar K3 hoef te luisteren. Het is zelfs zo ingewikkeld dat de meneer van de garage het helaas niet kan maken.

 8. Ik geef mijn kinderen koekjes als avondeten

  Soms laat ik mijn peuters en kleuter koekjes eten als avondeten. Want als ik pasta, aardappels met groente of zelfs patat maak, eindigt het toch op de muur of in mijn haar.

Foto: Anna Angenend