Top
  >  Familie   >  11 redenen waarom Sinterklaas een geweldig feest is

Sinterklaas geweldig feest
De Sinterklaaspret is in volle gang. Liedjes zingen, Pietjes maken, verlanglijstjes schrijven en schoentje zetten. Toch is 5 december niet alleen voor kinderen. Want volwassenen vinden Sinterklaas om de volgende redenen ook een geweldig feest.

 1. Schoentje zetten

  Je schoen zetten is voor kinderen heel spannend en dat die wortel al een aantal keer is gebruikt valt ze echt niet op. Het allermooiste is de volgende ochtend als je die gelukzalige gezichtjes ziet.

 2. Handjevol Sinterklaassnoep

  Chocolade kruidnoten, marsepeinen worteltjes, truffel kruidnoten en chocolade Pietjes. Tijdens de Sinterklaasperiode kunnen we gewoon gedoogd genieten van al deze lekkernijen.

 3. Zoete kinderen

  Misschien is het niet helemaal opvoedkundig verantwoord, maar de komst van Sinterklaas zorgt wel voor zoete kindjes. Piet kijkt immers mee of je je speelgoed opruimt, lief bent en je bord leeg eet.

 4. Daar wordt aan de deur geklopt

  De truc: ‘er wordt aan de deur geklopt’ werkt altijd dankzij de buren. De strijd wie sneller is tussen de buurman, die handenvol strooigoed naar binnen gooit, en de kinderen, die zo snel mogelijk naar de deur rennen, is geweldig.

 5. Hartverwarmende traditie

  Sinterklaas is een geweldig feest zeker als je gelovige kinderen hebt. Het is dan ook niet voor te stellen dat deze heerlijke en hartverwarmende traditie er ooit niet meer zal zijn.

 6. Genieten van Sinterklaasjournaal

  Het Sinterklaasjournaal geeft jou dagelijks 10 minuten welverdiende rust. Daarnaast vind je het zelf ook gewoon heel leuk om naar Dieuwertje Blok te kijken.

 7. Hele familie bij elkaar

  Het heerlijk avondje brengt de hele familie weer even gezellig bij elkaar. Daarnaast is het natuurlijk ook geweldig om oom Hans verkleed als Sinterklaas te zien.

 8. Zingen uit volle borst

  Elke avond heel hard en vals liedjes zingen is zalig. Overigens moeten we ditmaal extra ons best doen, want je hoorde zojuist Amerigo op het dak.

 9. Briljante surprises en gekke gedichtjes

  Op 5 december kun je met een surprise of gedicht even je zus voor de gek houden of je man een standje geven. Overigens maakt het helemaal niets uit dat je geen Crea Bea bent. Want met een kartonnen doos en met de woorden ‘Sinterklaas zat te denken…’ kom je al ver.

 10. Heerlijke decembermaand

  Sinterklaas is het startschot van de heerlijke en sfeervolle decembermaand. Na het feest van de Goedheiligman is het tijd voor de gezellige kerstdagen en daarna is het vrolijk aftellen tot het nieuwe jaar.

 11. Kinderen zijn zielsgelukkig

  De ogen kan je kinderen beginnen te twinkelen zodra Sint en zijn Pieten in het land zijn. Hun schoentje zetten maakt ze blij en op 5 december zijn ze een beetje hyper, maar vooral ontzettend gelukkig.

Foto: Pablo