Top
  >  Eten & Drinken   >  Restaurant: The Harbour Club Den Haag


The Harbour Club in Den Haag wordt ook weleens het stukje Saint-Tropez van Scheveningen genoemd. Met zijn locatie aan de jachthaven, verwarmd en overdekt buitenterras en een werelds interieur heeft het restaurant dan ook wel iets weg van een zonnige bestemming.

Sfeer
Als je The Harbour Club binnenloopt denk je als eerste dat je terecht bent gekomen bij een luxe viszaak. Grote vissen in een gigantische vitrine lachen je tegemoet. Maar als je even veder loopt, kom je in een trendy restaurant terecht. The Harbour Club is een restaurant met verschillende ruimtes. Het interieur heeft iets weg van verscheidene wereldsteden gecombineerd met trekjes van de oude visafslag.

Op de kaart van The Harbour Club tref je voornamelijk vis aan, maar ook hier en daar een stukje vlees. Zo kun je ondermeer kiezen voor kreeft, oesters, sushi of voor één van de andere dagverse vissen. Om de visjes gemakkelijk te laten wegglijden heeft The Harbour Club een uitgebreide wijnkaart.

Mijn ervaring
Zelf heb ik ook een aantal keer gegeten in The Harbour Club. De eerste keer was ik absoluut te spreken over de kwaliteit van het eten, maar de keer hierna was het niet al te best. Wel moet ik zeggen dat ik de desserts voor een visrestaurant echt geweldig vind. Daarnaast is het personeel heel vriendelijk, maar soms ietwat onervaren. Maar wat wel weer heel fijn is, is dat je heerlijk voor de deur kunt parkeren. Iets wat in Den Haag niet altijd vanzelfsprekend is.

Al met al is de The Harbour Club een leuk restaurant, waar het ook wel een beetje draait om te zien en gezien te worden. Het publiek varieert dan ook van zakenmannen in pak, yuppen en hoogblonde dames. Maar het is zeker een leuk plekje om eens te gaan lunchen of te dineren.

Je vindt The Harbour Club aan de Dr. Lelykade 5 in Den Haag (Scheveningen).