Top
  >  Eten & Drinken   >  Restaurant weigert schreeuwende kinderen


Misschien heb je het weleens meegemaakt, zit je net lekker in een restaurant begint het kind naast je aan de tafel te schreeuwen. Kortom niet de ideale sfeer om te genieten, maar een Amerikaans restaurant heeft hier iets op gevonden.

Het restaurant Olde Salty in North Carolina laat geen huilende, schreeuwende of zeurende kinderen en baby’s meer toe. Op de deur van de eetgelegenheid hangt een briefje met daarop de tekst ‘schreeuwende kinderen worden niet getolereerd.’ Brenda Armes, de eigenaresse van het restaurant, heeft deze opgehangen nadat zij enkele klachten ontving van gasten die last hadden van kinderen.

Kinderen helemaal uit haar restaurant verbannen vindt Armes niet nodig. Ze verzoekt ouders alleen vriendelijk wanneer de kleine het op een gillen zet, om deze buiten te laten afkoelen. Overigens heeft de nieuwe aanpak geen klanten gekost, maar juist meer klanten opgeleverd. “Mochten ouders het beledigend vinden, dan stel ik voor dat ze naar een ander restaurant gaan, één waar het geschreeuw van hun kinderen wel getolereerd wordt. Wij doen het niet,” liet de eigenaresse aan CNN weten.

Natuurlijk reageerde een aantal ouders ook minder positief op de nieuwe regel van het restaurant. “Je kunt het niet voorkomen dat jonge kinderen gaan schreeuwen of huilen,” liet één van de verbaasde ouders weten.