Top
  >  Eten & Drinken   >  Restaurants voor een romantisch Valentijnsdiner
o


De laatste tijd lijken commerciële restaurants de grond uit te schieten in Nederland, terwijl de authentieke restaurantjes verdwijnen. Daarom selecteerde wij per stad een restaurant waar je een romantisch Valentijnsdiner kunt hebben.

Je bent al vaak met je partner uit eten geweest bij dat restaurantje op de hoek. Op 14 februari wil je dat het speciaal wordt. Vrouwblog heeft per stad een tip waar jij en je partner kunnen genieten van een romantisch en onvergetelijk Valentijnsdiner.

Amsterdam

Het restaurant met Nederlandse keuken D’ Vijff Vlieghen is helemaal in de stijl van de 17e eeuw. Je kunt hier met jouw partner romantisch dineren onder 4 etsen van Rembrandt. Het restaurant ligt in hartje Amsterdam, in de Spuistraat.

Den Bosch

In Chalet Royal in Den Bosch kan je bourgondisch en biologisch eten. De combinatie van modern en romantiek komt terug in het interieur. Met Valentijn zitten jij en jouw partner hier op de goede plek.

Den Haag

Het Belgische restaurant Alexander ligt aan de Dennenweg in Den Haag. Hier is voor ieder wat wils, je kunt kiezen tussen een weekmenu en a la carte. Het restaurant kookt met veel biologische producten en het heeft een uitgebreide wijnkaart.

Maastricht

Dit 17e-eeuwse gewelf ligt op nog geen honderd meter van het Vrijthof in Maastricht. Het restaurant Le bon Vivant heeft een Franse kaart en er wordt veel gebruik gemaakt van streekproducten. Er worden zelfs wijnen geschonken uit Maastricht en omstreken.

Nijmegen

Vesters in Nijmegen is sober, maar smaakvol en romantisch ingericht. Het restaurant heeft een menu met gerechten die op elkaar afgestemd zijn. Jij en jouw partner hoeven alleen maar de keuzen te maken uit 3 tot en met 8 gangen. Zelfs over de keuze van jouw wijn hoef je niet na te denken, want het restaurant biedt een wijnarrangement aan dat afgestemd is op jouw menu.

Rotterdam

Ondertussen worden we al die simpele en commerciële pizzeria’s wel zat, waar zijn de echte Italiaanse restaurants gebleven? In Rotterdam zit er eentje, Fabbrica. Hier zijn de pizza’s nog uit de houtoven, verder kan je er pasta, vlees en vis eten. Bij Fabricca hoef je niet in de kou te zitten om aan het water te eten, want je hebt uitzicht over de binnenhaven.